- Han kan bli best i verden

Sagosen (19) scoret ni i Champions League-debuten.

SUPERTALENT: Sander Sagosen scoret ni mål i sin Champions League-debut, men klarte ikke å hindre tap for Aalborg mot ungarske Pick Szeged.
SUPERTALENT: Sander Sagosen scoret ni mål i sin Champions League-debut, men klarte ikke å hindre tap for Aalborg mot ungarske Pick Szeged.Vis mer

• Aalborg - Pick Szeged 25-28.

AALBORG (Dagbladet): Aalborg tapte 25-28 mot ungarske Pick Szeged i Champions League i går, men uten en nordmann som nettopp har fylt 19 år ville sifrene sett langt styggere ut for et skadeskutt dansk lag.

Sander Sagosen hamret inn ni scoringer i det som var ungguttens debut i Champions League og dokumenterte nok en gang at han tar nye steg hver gang han spiller.

Publikumsyndling For bare to år siden spilte han i 1. divisjon, og etter bare én sesong for Haslum i eliteserien forlot han Norge til fordel for proffspill i danske Aalborg.

Der har han allerede blitt en stor publikumsyndling.

- Presterer du, så digger dem der. Sånn er det, sier han og ler og etter de ni fulltrefferne.

- Det er selvfølgelig surt at vi tapte, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

- Guttedrøm Han sto over klubbens to første Champions League-kamper på grunn av en leggskade. Da han endelig fikk prøve seg i turneringen i går, så var det en stor drøm som ble oppfylt.

- Å spille i Champions League har jeg drømt om siden jeg satt hjemme på gutterommet, sier Sagosen.

- Det er bare to år siden du spilte i 1. divisjon. Er du overasket over utviklingen de siste årene?

- Nei, jeg er faktisk ikke overrasket. Jeg gikk ikke hit for å sitte på benken. Jeg kom hit fordi jeg visste at jeg ville få tillit. Jeg føler selv også at jeg er god nok til å ta dette nivået, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

- Ikke som andre 19-åringer Lagkamerat Håvard Tvedten (36) er imponert over måten unggutten har tatt overgangen til profflivet.

- Sander er en fantastisk spiller. Han kan bli en av verdens beste spillere. Han har så masse håndball i seg, og så er han en gutt som vet hva som må til. Han tror ikke at det kommer gratis, sier Håvard Tvedten til Dagbladet.

- Vi må legge opp spillet litt etter han, og det er nesten for mye å legge på skuldrene til en 19-åring. Men han tar det på strak arm. Sander er ikke som andre 19-åringer.

POPULÆR: Sander Sagosen har bare vært proff i Aalborg i noen måneder, men det norske supertalentet har allerede blitt en svært populær spiller i klubben.
POPULÆR: Sander Sagosen har bare vært proff i Aalborg i noen måneder, men det norske supertalentet har allerede blitt en svært populær spiller i klubben. Vis mer