Han kan bli den første homofile verdensmesteren i boksing

- Jeg skal slåss for alle lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

 I RUTE:  Orlando Cruz har funnet storformen før helgens oppgjør. Nå vil han bli historisk. Foto: Nat Castaneda / AP / NTB Scanpix
I RUTE: Orlando Cruz har funnet storformen før helgens oppgjør. Nå vil han bli historisk. Foto: Nat Castaneda / AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I fjor skrev Dagbladet om puertoricaneren Orlando Cruz. 32-åringen sto åpent fram som homofil.

Nå, et lite år etter, kan han bli verdens første åpne homofile verdensmester i boksing.

Mesterkamp I morgen møter Cruz meksikanske Orlando Salido til tittelkamp i fjærvekt-klassen. Salido står med 53 kamper, 30 mer enn Cruz. Puertoricaneren har 20 seiere, en uavgjort og to tap på sine kamper.

- Jeg er så fokusert på seieren at det ikke spiller noen rolle hvor mange kamper Salido har. Dette blir en ny psykologisk utfordring for ham, sier Cruz til The Guardian.

Cruz tror hans legning kan spille til hans fordel i oppgjøret. Han har lite tro på at motstanderen kommer til å ha noe respekt for ham.

-  At jeg sto frem gjorde det tøffere for ham. Han vil ha det i bakhodet at han kjemper om verdensmestertittelen mot en homofil mann, sier 32-åringen.

Kjemper for sine Kampen skal gå i Las Vegas. Cruz er klar, og innrømmer at han ikke bare slåss for seg selv.

- Jeg skal slåss for familien min, treneren min, laget mitt, alle rundt om verden som har skrevet til meg etter jeg sto fram og alle lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, sier han til The Guardian.

Og 32-åringen er full av selvtillit før oppgjøret. Ingenting skal stå i veien for mesterbeltet.

- Salido har hatt sin tid. Nå er det min tur. Folk tviler på at jeg er sterk nok tror jeg ikke er sterk nok. De tviler på meg. De under på om en homofil mann kan vinne verdensmestertittelen. Skeptikerne vil se hva jeg er kapabel til den 12. oktober, sier Cruz til The Guardian.