Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han kan bli Norges neste Bundesliga-proff

Og i går signerte en gammel Tippeliga-kjenning for samme klubb.

TRENER MED HANNOVER: Fredrik Ulvestad (22) trener denne uka med Bundesliga-klubben Hannover 96. Foto: Hannover 96 (med godkjennelse fra klubben)
TRENER MED HANNOVER: Fredrik Ulvestad (22) trener denne uka med Bundesliga-klubben Hannover 96. Foto: Hannover 96 (med godkjennelse fra klubben) Vis mer

(Dagbladet): Hannover 96 har fulgt nøye med på norsk fotball de siste årene, og i går manifesterte dette seg i to «norske» hendelser:

Først signerte tidligere Rosenborg-spiller Didier Konan Ya for Hannover 96 etter et kort, men økonomisk gunstig opphold i arabiske Al-Ittihad.

Dernest dukket tidligere AaFK-spiller Fredrik Ulvestad opp på treningsfeltet og gjennomførte to økter med «Die Roten».

- Jeg kan ikke kommentere dette akkurat nå, sier pappa, rådgiver og tidligere Molde-spiller Rune Ulvestad til Dagbladet.

Heller ikke Fredrik Ulvestad, som trener med Hannover 96 både i dag og i morgen, kunne kommentere prøveoppholdet i Bundesliga-klubben på nåværende tidspunkt.

Ettertraktet og klubbløs 22-åringen er uten arbeidsgiver etter at han ikke ville fornye kontrakten med AaFK etter den skuffende 2014-sesongen.

IFK Göteborg, Molde, Vålerenga og Rosenborg er klubbene som har vært sterkest koblet til midtbaneeleganten fra Ålesund, men Ulvestad har hele tiden vært klar på at han aller helst vil prøve seg i en av de store ligaene.

Bundesligaen faller definitivt under denne kategorien.

- Han har klart seg fint, men noe mer kan jeg ikke si i denne fasen, forteller Alex Jacob, kommunikasjonsansvarlig i Hannover 96.

Rosenborg-flopp vender tilbake Det som imidlertid er klart er at Konan Ya, som ble stemplet som en flopp i RBK, returnerer til Hannover, hvor ivorianeren spilte fra 2009 til 2014.

Der utgjorde Konan Ya lenge et radarpar sammen med nordmannen Mohammed «Moa» Abdellaoue.

- Det er godt å være tilbake. Dette er en stor dag for både meg og min familie, uttalte Konan Ya til Hannovers egne nettsider i går kveld.

Moas sukess i Hannover 96 har siden fungert som en døråpner for importer fra Tippeligaen. Midtbanespiller Henning Hauger spilte i Hannover mellom 2011 og 2013, men ble på ingen måte den samme suksessen som Moa.

Hauger kan minne noe om Ulvestad som spillertype, med god nærteknikk, driv og løpskapasitet, men lyktes likevel ikke i tysk fotball.

TILBAKE: Didier Konan Ya jubler etter sin 1-2 scoring under eliteseriekampen mellom AaFK og Rosenborg på Color Line Stadion i 2008. Fra 2009 til 2014 spilte ivorianeren i Hannover 96. Nå er Konan Ya tilbake i samme klubb etter et kort opphold i Al-Ittihad. Nå kan han dessuten bli lagkamerat med tidligere AaFK-spiller Fredrik Ulvestad.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
TILBAKE: Didier Konan Ya jubler etter sin 1-2 scoring under eliteseriekampen mellom AaFK og Rosenborg på Color Line Stadion i 2008. Fra 2009 til 2014 spilte ivorianeren i Hannover 96. Nå er Konan Ya tilbake i samme klubb etter et kort opphold i Al-Ittihad. Nå kan han dessuten bli lagkamerat med tidligere AaFK-spiller Fredrik Ulvestad. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer