Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han kan bli ustoppelig

Drillo hadde en ekstra følelse av at Joshua King skulle spille en sentral rolle da han kom på banen.

TAKKEN: Egil "Drillo" Olsen kan takke Joshua King for at det ble tre poeng i Larnaka.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TAKKEN: Egil "Drillo" Olsen kan takke Joshua King for at det ble tre poeng i Larnaka. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

LARNAKA (Dagbladet): Joshua King kom inn etter pause, og gjorde en formidabel jobb med scoringen i tillegg til at han fikk straffesparket som ble ekspedert i mål av Tarik Elyounoussi.

-Hadde du en ekstra følelse i dag av at Joshua King skulle spille en så sentral rolle fra benken?

-Ja. Vi var klar over at i den grad Daniel Braaten begynte å vinne de hodeduellene, så er du nødt til å tjuvstarte. Joshua er en spiller som er bedre med ball enn uten. Han er så god med ball, han har så ekstrem fart, men er nødt til å lære seg å bli bedre uten ball også. Da blir han ustoppelig. Han kan bruke farta si enda bedre, sier Drillo til Dagbladet på pressekonferansen.

Etterpå utdypet han svaret:

-Vi vet Joshua er lynhurtig. Han har litt av det der rykket som topp internasjonale spillere har. Skulle gjerne sett at han brukte farta si enda mer. Sånn én mot én trenger han ikke finte, stoppe opp og rykke. Han kan bare løpe rett fram, så løper han dobbelt så fort som alle andre. Men han har lagt seg til at han stopper opp og rykker. Men det er ingen som tar ham i det rykket. På de første fire meterne er han enorm. Det er ikke så ofte han scorer mål, men når han gjør det også, så blir det bare enda morsommere.

Nytt for Drillo at Riise prøvde seg Tarik Elyounoussi forklarte til pressen etter kampen at John Arne Riise forsøkte å snike til seg straffesparket, uten å lykkes.

-Det er nytt for meg. På tavla sto det Tarik, sier Drillo.

-Forstyrrende for Tarik?

-Det vet jeg ikke noe om. Men det ble mål, sier Drillo.

Fornøyd Egil Drillo Olsen var en fornøyd mann på pressekonferansen etter kampen. Fornøyd med resultatet - men ikke med prestasjonen.

-Først, jeg er glad for resultatet. Vi startet svakt, Kypros var veldig sterke de første 20. Vi sleit. Men etter en stund fikk vi mer og mer kontroll. Vi fortjente seieren til slutt, men det var ikke lett. Vi er veldig fornøyd med tre poeng, men det var ikke så bra som mot Sveits.

- Kan du si hvor stor sjanse du mener det er for at vi vinner gruppa, kontra Sveits og island?

-Vi har et godt grep, i den forstand at vi kan avgjøre dette selv. Vi har fire hjemmekamper og to bortekamper neste år. Sveits kommer til Ullevaal neste år, så muligheten er der, men det blir sikkert tøft. Sveits er gode, sier Drillo.

19 poeng ikke nok Drillo tror ikke seier i de neste fire hjemmekampene er nok til å gå til topps i gruppa.

-Vi har sju poeng nå. Fire hjemmeseirer til, da er vi oppe i 19. Er det nok til å vinne gruppa, tror du?

-Det tviler jeg kanskje på. Men det er helt sikkert nok til playoff.

-Hvor mange poeng trengs for å bli nummer 1?

-Umulig å si. Det kan hende Sveits trår til og vinner det meste, det vet vi ikke. Vi så mot oss at de ikke var så gode. Skal ut i vanskelige kamper de også, blant annet i Oslo. Men Sveits ser sterke ut.

Stor norsk dag Mange spår at denne kvelden vil stå som en merkedag for norsk lansdslagsfotball. Drillo var naturlig nok enig i at det var en stor dag.

-Det er veldig morsomt. Det er en stor dag for norsk fotball i dag. G18 gikk videre, selv om de tapte, så gikk de videre fra gruppa. U-landslaget tok seg til sluttspill, og vi ligger godt an i kvalifiseringen. Da håper jeg det blir slutt på maset om at vi har vanskjøttet talentutviklinga de siste 20 år.