- Han kan få en ny sjanse

Antidopingsjef oppfordrer Armstrong til å fortelle alt.

STÅ FRAM!   Travis Tygart håper Lance Armstrong forteller alle hemmelighetene. Foto: Arnt E. Folvik
STÅ FRAM! Travis Tygart håper Lance Armstrong forteller alle hemmelighetene. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjefen for det amerikanske antidopingbyrået, Travis Tygart, håper virkelig at Lance Armstrong står fram og avslører alle hemmelighetene rundt dopingsaken sin.

Han legger ikke skjul på at han håper den tidligere Tour de France-vinneren virkelig kan stå fram til det beste for internasjonal sykling. Han håper Armstrong under ed kan vedkjenne seg det han har gjort.

Da Armstrong ble avslørt var det på grunnlag av de faktaene Tygart hadde funnet og offentliggjort. Han slo fast at det dopingprogrammet Armstrong var en del av, var det mest sofistikerte verden noensinne hadde sett.

Armstrong hadde vært doping i det meste av karrieren som innebar sju strake seirer i Tour de France. Han ble fratatt alle seirene etter at han var avslørt.

Amerikaneren nektet lenge for å ha gjort noe galt, men presset ble for massivt, og han innrømmet dopingmisbruk i et intervju med Oprah Winfrey.

Livstid Armstrong ble utestengt for livstid etter dopingavsløringene, men det er nå blitt sagt at han frivillig skal ha gitt beviser på dopingmisbruket til Cycling Independent Reform Commision, som kan bruke bevismaterialet det har fått til å etterforske den perioden Armstrong herjet på resultatlistene og i dopingmiljøene innen sykkelsporten. Dette kan hjelpe Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) videre i sin kamp mot dopingen, for i sykkelsporten er ikke denne kampen vunnet, selv om det er gjort store framskritt.

- Jeg håper virkelig Armstrong har stått fram for kommisjonen med sin kunnskap og viten. På den måten kan han få en ny sjanse. Vi vil også være veldig fornøyde hvis han kan avsløre hva som foregikk i hans tid som syklist, mener Tygart.

Skuffende Armstrong har ikke vært spesielt hjelpsom fram til nå med å avsløre hemmeligheter knyttet til den dopinghistorien han er avslørt for. Livstidsutestengelsen gjorde at han trakk seg tilbake og ikke ville bidra til å oppklare saken ytterligere. Travis Tygart legger ikke skjul på at det var skuffende.

Men sjefen for det amerikanske antidopingbyrået håper fortsatt Armstrong snur og vil hjelpe til med å få en dopingfri idrett, og det er liten tvil om at han sitter på kunnskap rundt dopingproblematikken som, kan være nyttig å få bedre kjennskap til.

- Vi er i ferd med å forandre idretten også når det gjelder dopingproblematikken. Det går sakte, men det går den riktige veien, og vi håper virkelig at også Lance Armstrong vil hjelpe til i dette arbeidet, sier Travis Tygart.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer