- Han kan få stempel som en mesterskapsrytter

Å slå de beste på VM-tempoen er likevel utopi, tror ekspert.

NÅR NEPPE OPP: Andreas Vangstad deltar som en av to nordmenn på onsdagens tempoøvelse i VM. Norske topplasseringer er dog svært lite sannsynlig. Her fra etappeseieren i Tour of Norway i mai. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NÅR NEPPE OPP: Andreas Vangstad deltar som en av to nordmenn på onsdagens tempoøvelse i VM. Norske topplasseringer er dog svært lite sannsynlig. Her fra etappeseieren i Tour of Norway i mai. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Norge stiller onsdag kveld med Vegard Stake Laengen (26) og Andreas Vangstad (23) på tempoøvelsen under sykkel-VM i Richmond.

Konkurransen er omtrent så sterk som den kan bli.

Den norske duoen må trolig finne seg i å spille mindre roller mot favorittene i den 53 kilometer lange kuperte løypa i Virginia.

- De to norske kan sikkert gjøre det bra, men jeg ville blitt overraska hvis de ender opp blant de 10-15 beste. Det er klart at ting kan skje underveis med skiftende værforhold og andre uforutsette hendelser, men jeg tenker at en plass blant de 25 beste er det man bør håpe på, sier TV 2-ekspert Mads Kaggestad til procycling.no.

- KjempepotensialAndreas Vangstad har både en tredjeplass og en andreplass fra NM de to siste sesongene. Likevel tror Kaggestad at Sparebanken Sør-rytteren blir litt for lett i selskap med de ypperste tempokanonene i verden. - Vangstad har kjempepotensial på nettopp tempoøvelsen og kan få et stempel som en skikkelig mesterskapsrytter dersom han overrasker positivt nå. Men han er fortsatt relativt fersk på dette nivået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.