Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han kan godt ta seg bryet med å slenge fram foten om det blir et nytt spurtoppgjør ...

Emil møter Martin Fourcade på sisteetappen i dag...

TOK SEIEREN PÅ FORSKUDD: Emil Hegle Svendsen (t.v) rakte armene i været som vinner av OL-fellesstarten allerede før han var i mål. Det kunne blitt skjebnesvagert, for bakfra kom franske Martin Fourcade og slang fram foten. I dag kan det bli en ny spurtduell mellom de to. Da går ankeretappen på dagens mix-stafett i OL. Foto: Odd R. Andersen / AFP / NTB Scanpix
TOK SEIEREN PÅ FORSKUDD: Emil Hegle Svendsen (t.v) rakte armene i været som vinner av OL-fellesstarten allerede før han var i mål. Det kunne blitt skjebnesvagert, for bakfra kom franske Martin Fourcade og slang fram foten. I dag kan det bli en ny spurtduell mellom de to. Da går ankeretappen på dagens mix-stafett i OL. Foto: Odd R. Andersen / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg mix-stafetten i skiskyting i Dagbladets livestudio fra kl. 15.30.

SOTSJI (Dagbladet): Det var så nære, så nære at det gikk galt i går, da Emil Hegle Svendsen glemte å spurte helt til målstreken på gårsdagens OL-fellesstart i skiskyting.

Franske Martin Fourcade gjorde det som Emil også burde ha gjort: Han skjøv fram foten rett før målstreken, og det måtte målfoto til for å avgjøre hvem som var først i mål.

Fire medaljevinnere
Det kunne blitt en av tidens olympiske brølere, men uansett må det bli en påminnelse om at løpet ikke er over før det er over.

Allerede i dag kan det nemlig bli en ny spurtduell mellom Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade...

De går sisteetappen for henholdsvis Norge og Frankrike i dagens olympiske mix-stafett — og nasjonene er definitivt i favorittsjiktet:

Norge stiller med to gullvinnere fra Sotsji (Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen), en sølvvinner (Tora Berger) og en bronsemedaljør (Tiril Eckhoff).

Ett usikkert kort
For Frankrike er Martin Fourcade dobbel olympisk mester, i tillegg til OL-sølvet i går. Jean Guillaume Beatrix vant bronse på OL-jaktstarten.  Anais Bescond har to femteplasser i Sotsji, mens Marie Habert Dorin er lagets usikre kort, med 14. plass på jaktsarten som beste OL-plassering i Sotsji.

- Emil kan godt ta seg bryet med å slenge fram foten om det blir et nytt spurtoppgjør, sier landslagstrener Roger Grubben til Dagbladet om en mulig ny duell mot Martin Fourcade i dag.

- Han hadde ikke trengt å gjøre det så spennende i går...

Se opp for Tsjekkia
OL-vert Russland må naturligvis nevnes blant favorittene, med Olga Zajtzeva, Olga Vilukhina, Evgenij Garnitsjev og Anton Sjipulin på laget. Men det er ikke til å stikke under en stol at russerne har underprestert i sine egne vinterleker.

NYE MEDALJER I DAG: Emil Hegle Svendsen og Tiril Eckhoff fikk henholdsvis gull og bronse rundt i halsen i går kveld. I dag kan det bli mer medaljesanking. Norge er favoritt på mix-stafetten.
NYE MEDALJER I DAG: Emil Hegle Svendsen og Tiril Eckhoff fikk henholdsvis gull og bronse rundt i halsen i går kveld. I dag kan det bli mer medaljesanking. Norge er favoritt på mix-stafetten. Vis mer

Derimot kan Tsjekkia utgjøre en stor trussel til gullet.

Kvartetten Veronika Vitkova (nummer seks på 15-kiometeren), Gabriela Soukalova (sølv og to fjerdeplasser), Jaroslav Soukop (sprint-bronse) og Ondrej Moravec (sølv på jaktstart og bronse på fellesstart) er råsterk.

- Kult med en «sånn ting»
Tora Berger går førsteetappen for Norge. Hun sender Tiril Eckhoff ut på andreetappen.

Hun var klar på at hun ønsker seg ned til Medal Plaza for flere medaljer, etter at hun i går kveld fikk OL-bronsen for tredjeplassen på mandagens fellesstart rundt halsen.

- Det var kult å få en sånn «ting» rundt halsen, sa hun til Dagbladet.

- Stafett er stafett
Men hun var nesten enda mer rørt da nasjonalsangen ble spilt for gullvinner Emil Hegle Svendsen like før hun selv fikk sin medalje.

- Det var kult å se Emil stå øverst på pallen da nasjonalsangen ble spilt. Jeg ønsker meg også til toppen av seierspallen en dag, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

- Du kan få sjansen allerede etter mix-stafetten?

- Vi får se. Det er mange andre sterke nasjoner også, så det er ikke bare å glemme dem. Vi må ikke glemme at stafett er stafett...

For første gang i OL
Mix-stafetten får sin debut på OL-programmet, og er skiskytternes sjette mesterskapsøvelse.

Skiskytterne har hatt en ganske omfattende utvidelse av øvelser de siste 12 åra.

• Da Ole Einar Bjørndalen vant alle fire OL-gullene i Salt Lake i 2002, så hadde jaktstarten sin OL-debut i de lekene.

• I Torino i 2006 fikk fellesstarten olympisk status, og i dag får vi altså mix-stafetten i skiskyting for første gang i olympiske vinterleker.

Hele Norges coronakart