Han kan ikke tro at den ikke går inn: - Kanskje historiens beste

Spektakulær straffekonkurranse.

(Dagbladet): En straffekonkurranse i ishockeyens verden er ikke helt det samme som man er vant til på fotballens gress.

Sjansene for scoring er langt lavere, men om oddsen var dårlig blir den ikke bedre av at Marc-Andre Fleury er mannen som venter på deg i buret.

- Mesterklasse I natt gikk kampen mellom Detroit Red Wings og Pittsburg Penguins til straffeslag, og Penguins-keeper Fleury levde så absolutt opp til sitt rykte.

Svenske Daniel Alfredsson skulle åpne ballet for hjemmelaget, og rundet til og med Fleury, men kanadieren imponerte alle med et kunststykke av en redning.

- Wow! For en fantastisk redning, skrek kommentatorene.

- En snøengel av ren mesterklasse.

• Se video av redningen øverst i artikkelen

Heldig og god Men den spektakulære straffeslagkonkurransen stoppet ikke der. Ingen av lagene mestret å score før finske Jussi Jokinen tok fart som Pittsburgh siste skytter.

Idet han skulle utføre en dragning mistet han kontroll over pucken, men nærmest på mirakuløst vis skiftet den i stedet retning på spaken til Detroit-keeper Jonas Gustavsson og seilte sakte og bedagelig inn i målet.

- Han kommer til å si til de andre i garderoben etterpå at det var akkurat det der han prøvde på, flirer kommentatorene.

- Spiller ingen rolle Jokinen var naturlig nok forsiktig med å ta for mye av æren for seieren selv da han snakket med pressen etter kampen.

- De (Red Wings) er et vanskelig lag å spille mot og vi må spille bedre. Men vi har Fleury bak der, og da spiller det ingen rolle hvem vi møter, sier han.

- Det er bestandig faser i kampen hvor vi trenger redninger fra keeperen vår, men vi må spille bedre enn vi gjorde i dag.