«Han kan ikke være fritt vilt for hets og sjikane»

Skilandslaget med Northug-bønn.

HETSES?: Skilandslagets offisielle Facebook-konto ber folk roe seg ned og hevder det kommer hets og sjikane mot Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HETSES?: Skilandslagets offisielle Facebook-konto ber folk roe seg ned og hevder det kommer hets og sjikane mot Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Northug (28) snakket i går kveld for første gang etter at han ble tatt for fyllekjøring natt til søndag.

Northug-saken har engasjert nordmenn, og nå oppfordrer skilandslaget folk til å roe seg ned på sosiale medier. De mener det må bli slutt på det de kaller hets og sjikane.

«Det som har skjedd er totalt uakseptabelt, og vi har nulltoleranse for promillekjøring. Vi synes likevel ikke om det hetsende ordskiftet vi nå ser på sosiale medier, og vi ber om at folk bidrar til å roe dette ned. Bak handlingen står Petter, som er fullt inneforstått med at han må stå til ansvar for det han har gjort. Han kan likevel ikke være fritt vilt for hets og sjikane. Hadde det vært din bror, venn eller lagkamerat, håper vi du hadde støttet ham igjennom denne vanskelig tida. Så vær så snill, ro dette ned nå», skriver skilandslagets Facebook-konto.

Innlegget har tydelig engasjert og tirsdag morgen har det fått over 37 000 «likes».

- Tar straffa Northug innrømmet fyllekjøring søndag kveld, og sa i går at han angret.

- Det er ingen tvil om at dette er noe jeg skulle vært foruten. Dumheten er gjort, og da må en tåle den hverdagen som møter en etterpå. Akkurat nå tenker jeg ikke på fengsel. Jeg skal ta straffa mi. Hvis det blir fengsel, så må man gjøre det, sa Northug til TV 2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer