Landslaget:

- Han kan stoppe Haaland

Norge gikk på et stygt 3-0 tap mot Tyrkia, og må skjerpe seg før møtet med Montenegro som står med full pott i VM-kvaliken.

DUELLSTERK: Stefan Savić er en svært god midtstopper, men nå skal han bryne seg på Erling Braut Haaland. Her fra seieren mot Latvia. Foto: Ints Kalnins/Reuters
DUELLSTERK: Stefan Savić er en svært god midtstopper, men nå skal han bryne seg på Erling Braut Haaland. Her fra seieren mot Latvia. Foto: Ints Kalnins/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyrkiakampen ble en stor skuffelse for Ståle Solbakken. Tirsdag kveld får det norske mannskapet muligheten til å revansjere nederlaget når Montenegro står på motsatt banehalvdel.

Montenegro står med 6-2 i målforskjell og to seire etter de to første kvalikkampene, men Latvia og Gibraltar er ikke kjent for å by på de største problemene.

LEVERER: Erling Braut Haaland leverer på trening før Norges kamp mot Montenegro. Video: @fotballandslaget. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Nøkkelspillere

Tirsdagens motstander har to klare stjerner i startelleveren, nemlig Stefan Savić (Atlético Madrid) og Stevan Jovetic (AS Monaco).

Jovetić kommer inn til oppgjøret med tre fulltreffere på to landskamper. Angriperen har meget god statistikk for Montenegro.

På 55 kamper har det blitt 27 scoringer for kapteinen som debuterte tilbake i 2007.

For sine klubblag har Jovetić levert varierende prestasjoner, men han har scoret mål i storklubber som Manchester City, Inter Milan og Sevilla etter at han fikk sitt store gjennombrudd i Fiorentina.

Rune Bratseth tror 31-åringen kan by på problemer for det norske forsvaret.

- Jovetić er en veldig rutinert spiss, som kan skape problemer og har en god skuddfot. De norske forsvarerne må ikke vise ham noe respekt. forteller Bratseth til Dagbladet.

Montenegro har et rutinert mannskap, men trenger mer enn to stjerner for å slå Norge.

- Sammen med Jovetić er Savić den store stjernen. Han er en midtstopper som kan stoppe de beste, og som gjør det til vanlig for Atlético Madrid, forteller Bratseth.

Forsvareren har spilt i Madrid siden 2015. Der har den tidligere Manchester City-stopperen fått hele 194 kamper.

Fått med deg denne?

KLAR: Landslagssjef Ståle Solbakken var klar etter 3-0-tapet mot Tyrkia, men surret litt med dagene. Bilder fra NTB. Vis mer

Målløs Haaland

Erling Braut Haaland står uten scoring etter kampene mot Gibraltar og Tyrkia, men det kan fort bli tre kamper uten nettkjenning om Savic er i det umulige hjørnet.

- Han er en veldig god forsvarsspiller som kan stoppe Haaland, men jeg tror Montenegro trenger mer enn to stjerner for å slå Norge, mener Bratseth.

I troppen til Montenegro finner man også Rosenborgs Dino Islamović og Lazios Adam Marušić. Landslagssjef Miodrag Radulovic må klare seg uten La Liga-proff Nikola Vukcevic som er ute med skade.

Marušić spiller til daglig fast i Serie A og fikk alle kampene til italienerne i Champions League, før de ble slått ut av selveste Bayern München i åttendedelsfinalen.

Høyrebacken har seks målpoeng på 26 kamper i Serie A. Hvis det norske forsvaret ikke er skrudd sammen tirsdag kveld, kan han fort servere Stevan Jovetic.

Montenegro burde gå på et nederlag tirsdag kveld, men hvis Norge ikke reiser seg kan det ende med nok en skuffende landskamp. Sist lagene møttes tilbake i 2010, endte det med 2-1 seier på Ullevaal stadion.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer