- Han kan trene West Ham eller Birmingham, men ikke England

Torbjørnsen tror Hodgsons gutter ryker i gruppespillet.

KRITISK TIL ENGLAND: Talentspeider Stig Torbjørnsen tror England ryker i gruppespillet. Innfelt: Joe Hart, Rob Green, John Ruddy. Glen Johnson, Phil Jones, Joleon Lescott,  John Terry, Gary Cahill, Ashley Cole, Leighton Baines Phil Jagielka. Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain, Steven Gerrard, Jordan Henderson, Scott Parker, Stewart Downing, Ashley Young. Wayne Rooney, James Milner, Danny Welbeck, Andy Carroll, Jermain Defoe og Roy Hodgson. Martin Kelly erstatter Cahill i troppen på grunn av skade. Foto: AFP Photo.
KRITISK TIL ENGLAND: Talentspeider Stig Torbjørnsen tror England ryker i gruppespillet. Innfelt: Joe Hart, Rob Green, John Ruddy. Glen Johnson, Phil Jones, Joleon Lescott, John Terry, Gary Cahill, Ashley Cole, Leighton Baines Phil Jagielka. Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain, Steven Gerrard, Jordan Henderson, Scott Parker, Stewart Downing, Ashley Young. Wayne Rooney, James Milner, Danny Welbeck, Andy Carroll, Jermain Defoe og Roy Hodgson. Martin Kelly erstatter Cahill i troppen på grunn av skade. Foto: AFP Photo.Vis mer

(Dagbladet): Fotball-EM starter fredag, og England spiller sin åpningskamp mot Frankrike førstkommende mandag. Roy Hodgsons mannskap har slått både Norge og Belgia 1-0 i oppkjøringen til mesterskapet.

Talentspeider og Viasat-ekspert Stig Torbjørnsen tror England får et kort EM-opphold, og han er kritisk til nivået i den engelske landslagstroppen.

KATASTROFE: Stig Torbjørnsen kaller Englands EM-håp Jordan Henderson for en katastrofe. Han har ikke imponert på Liverpool det siste året. Foto: AP Photo/Sang Tan
KATASTROFE: Stig Torbjørnsen kaller Englands EM-håp Jordan Henderson for en katastrofe. Han har ikke imponert på Liverpool det siste året. Foto: AP Photo/Sang Tan Vis mer

- Som de fleste andre, så har jeg ikke spesielt store forhåpninger til England. De er rett og slett ikke gode nok. De har en litt for dårlig trener, og ikke gode nok spillere, sier Torbjørnsen til Dagbladet

Under U21-EM i fjor uttalte Torbjørnsen følgende:

- Hvis Jordan Henderson er verdt 180 millioner kroner, må Thiago (Barcelona-spiller) være verdt flere milliarder, sa Torbjørnsen, og mente Henderson ikke kunne forsvare den høye prislappen.

I EM som starter fredag, er Jordan Henderson med i den engelske troppen, mens Thiago ikke er tatt med i den spanske.

KRITISK TIL ENGLAND: RBKs talentspeider og Viasat-ekspert Stig Torbjørnsen. Foto: Ole Morten Melgård
KRITISK TIL ENGLAND: RBKs talentspeider og Viasat-ekspert Stig Torbjørnsen. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

- Jordan Henderson er en katastrofe. Han har vært svak hele sesongen, han har fått masse spilletid og det sier mye om hvor dårlig nivå det er i den engelske landslagstroppen. For eksempel er det seks spillere fra Liverpool. Det er helt utrolig at en klubb som havner nesten 40 poeng bak seriemesteren har flest spillere i troppen, sier Torbjørnsen.

- Ryker i gruppespillet
England har i forkant av mesterskapet vært plaget av skader på sentrale spillere. Frank Lampard, Gary Cahill og Gareth Barry er noen av spillerne som har meldt forfall de siste ukene.

- England ryker i gruppespillet. De er i en tøff gruppe, og jeg har veldig tro på Frankrike i år. De har flere interessante spillere og jeg tror de slår tilbake etter noen svake mesterskap. I tillegg er ikke Sverige noen enkel motstander. De er veldig nøye i alt de gjør, og Hamrén er en mye bedre trener enn Hodgson, sier Torbjørnsen.

SVEKKET: England har slitt med flere skader på sentrale spillere. Her er Theo Walcott (t.v.) og Alex Oxlade-Chamberlain på Ullevaal i mai.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SVEKKET: England har slitt med flere skader på sentrale spillere. Her er Theo Walcott (t.v.) og Alex Oxlade-Chamberlain på Ullevaal i mai. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Hvilket inntrykk har du av Hodgson?

- Jeg kan ikke forstå hvordan han kan være rett mann til en av verdens mest ettertraktede trenerjobber. Det er sjokkerende at han ble ansatt, og jeg trodde i utgangspunktet han bare skulle lede laget i EM, eller kanskje ut året. At han fikk en fireårskontrakt hadde jeg aldri trodd. Han kunne fått jobb i West Ham eller Birmingham, men ikke det engelske landslaget, sier Torbjørnsen.

FERSK SJEF: Landslagssjef Roy Hodgson (t.h.) takker publikum etter landskampen mellom Norge og England.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FERSK SJEF: Landslagssjef Roy Hodgson (t.h.) takker publikum etter landskampen mellom Norge og England. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Fire år er lenge, og det er spennende å se hva som skjer hvis de ryker ut i gruppespillet og leverer svake resultater etter EM. Jeg blir overrasket hvis han får sitte hele perioden, sier Torbjørnsen.

Pinlig faktafeil fra Hodgson
Torbjørnsen mener derimot det ikke er en bombe at Hodgson har tatt med Henderson i EM-troppen.

- Jeg kjenner ikke Hodgson personlig, og han må jo være en grei trener etter alle jobbene han har hatt. Det som forundrer meg er at han fikk England-jobben etter et totalt mislykket opphold i Liverpool. Etter signeringene av Paul Konchesky og Christian Poulsen, er det nesten umulig å være overrasket over at Henderson er med i EM-troppen, sier Torbjørnsen.

I ENGLAND-GRUPPA: Torbjørnsen tror England ryker ut i gruppespillet mot blant annet Frankrike. Foto:  REUTERS/Charles Platiau
I ENGLAND-GRUPPA: Torbjørnsen tror England ryker ut i gruppespillet mot blant annet Frankrike. Foto: REUTERS/Charles Platiau Vis mer

- Da Hodgson presenterte EM-troppen begrunnet han uttaket av Oxlade-Chamberlain med at han var god mot to Milan-spillere som ikke var på banen mot Arsenal. Det betyr enten at han er lite oppdatert, eller at han juger, sier Torbjørnsen.

England-sjefen sa følgende da han forsvarte uttaket av Arsenal-spilleren Alex Oxlade-Chamberlain.

KAN OVERRASKE: Torbjørnsen mener Erik Hamrén er en bedre landslagssjef enn Hodgson, og at svenskene kan overraske i EM. Foto: REUTERS/Christine Olsson/Scanpix Sweden
KAN OVERRASKE: Torbjørnsen mener Erik Hamrén er en bedre landslagssjef enn Hodgson, og at svenskene kan overraske i EM. Foto: REUTERS/Christine Olsson/Scanpix Sweden Vis mer

- Jeg var der da Arsenal møtte Milan på Emirates, og så hvor godt han greide seg mot (Andrea) Pirlo og (Massimo) Ambrosini på midtbanen, sa Hodgson.

Pirlo og Ambrosini spilte ikke kampen.

Ukraina kan overraske
Torbjørnsens favoritt til å vinne EM er Nederland. Han mener at Roy Hodgson og England ikke kan ta lett på vertsnasjonen Ukraina i gruppespillet.

SKADD: Frank Lampard er skadd og mister EM. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
SKADD: Frank Lampard er skadd og mister EM. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

- Ukraina kan fort overraske på hjemmebane og kjempe om å gå videre fra gruppespillet. Den ukrainske serien er god, og de har hatt flere lag i Europa-cupene de siste åra. Det som er litt negativt med den hjemlige serien, er at den preges av utlendinger som ikke får bidratt på landslaget deres, men jeg tror likevel vertsnasjonen kan gjøre en god figur, sier Torbjørnsen.

Torbjørnsen spår en fremtidig danske stjerne i EM.

- En interessant spiller er en 19-åring i den danske troppen. Jores Okore spiller i Nordsjælland, men han vil bli fantastisk god. Han er en forsvarsspiller, men dette mesterskapet kommer kanskje litt tidlig. Robin van Persie har hatt en god sesong i Arsenal, og kan være gull verdt for Nederland, sier Torbjørnsen, som også forventer at Spania med Xavi og Iniesta vil være med blant de beste.