- Han kan være småstygg og ufin, hvis jeg er ærlig

Her er topp ti-råtasslista i i Premier League.

SLITER MED TEMPO ELLER TEMPERAMENT: Kevin Davies har plukket aller flest gule kort i Premier Leagues historie, og får følge på topp 10 av både Gareth Barry og Wayne Rooney. Foto: NTB Scanpix
SLITER MED TEMPO ELLER TEMPERAMENT: Kevin Davies har plukket aller flest gule kort i Premier Leagues historie, og får følge på topp 10 av både Gareth Barry og Wayne Rooney. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det skal ikke all verden til for å få et gult kort i Premier League nå til dags.

Er du litt for seint ute, stopper en kontring, eller haler litt i en drøye så er dommerne raskt nedi skjortelomma.

Men det er alltid noen som pådrar seg flere gule kort enn andre. Det viser lista som statistikkbyrået Opta har publisert, og som Daily Mail gjengir.

En av de to som topper lista med 99 gule kort er Kevin Davies, nå 37-årig spydspiss i Preston North End i League One.

Råskinn Davies markerte seg kraftig både i Bolton og i Claus Lundekvams Southampton, og nordmannen har fått noen trøkker av den hodesterke angriperen.

- Davies er et råskinn, det fikk jeg merke på trening i Southampton. Jeg vet han er en hard nøtt, humrer Lundekvam.

Han overraskes ikke over at Davies topper lista over hvem som noteres oftest på dommerens notisblokk.

KJENNER TIL DAVIES: - Davies er et råskinn, det fikk jeg merke på trening i Southampton. Jeg vet han er en hard nøtt, humrer Lundekvam. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KJENNER TIL DAVIES: - Davies er et råskinn, det fikk jeg merke på trening i Southampton. Jeg vet han er en hard nøtt, humrer Lundekvam. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Davies kan være småstygg og ufin, hvis jeg er ærlig. Han hadde en bryter som gikk av, det var temperamentet.

Davies deler topplasseringen med Lee Bowyer, midtbanespillere som har lagt opp. Tredjeplassen går til Paul Scholes - som var bedre til å spre pasninger enn å takle.

Skilpadden Barry Først på fjerdeplass kommer en som spiller Premier League per i dag: Gareth Barry. Med 96 gule kort, inkludert lørdagens mot Liverpool, ligger han an til å passere samtlige foran i løpet av sesongen.

Lundekvam mener kortsankingen mest av alt skyldes at midtbaneankeret er en treig spiller.

- Barry er er tøff i spillestilen, men først og fremst for seint ute i taklingene. Han har aldri vært sterk tempomessig, det er en sammenheng der, sier Lundekvam.

På topp 10 dukker ytterligere to av dagens Premier League-stjerner opp: Kevin Nolan (West Ham) og Wayne Rooney (Manchester United).

Rullgardin-Rooney Da nettopp de to lagene spilte lørdag, var Rooney gått av banen med rødt kort før Nolan kom inn fra benken. Lundekvam mener Rooney var hissigere før.

- Wayne Rooney har et temperament, men er dønn ærlig. Han er en fantastisk spiller, men har selvfølgelig en bit å jobbe med når det gjelder temperamentet fotsatt. Rullgardina går ned, sier Lundekvam.

Bare to gule kort skiller opp fra Rooneys tiendeplass og til 32-årige Nolan. Den målfarlige West Ham-spilleren er en veteran Lundekvam har stor respekt for.

- Nolan er en tøffing, han legger ingenting i mellom. Han er tøff, men han er ærlig, sier den tidligere stopperen.