Han kan være sommerens beste Premier League-signering. I kveld ledet Koeman Everton til en ny seier

Bare to poeng bak serieleder City etter snuoperasjon mot Middlesbrough.

JUBLET: Everton og Romelu Lukaku kunne glede seg over en ny seier, denne gang over Middlesbrough. Foto: Scanpix
JUBLET: Everton og Romelu Lukaku kunne glede seg over en ny seier, denne gang over Middlesbrough. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Everton - Middlesbrough 3-1 (3-1)

(Dagbladet): Til tross for at Premier League-klubbene brukte vanvittige 11 milliarder kroner på spillerkjøp i sommer, kan Evertons signering av manager Ronald Koeman vise seg å være en av de aller beste.

Blåtrøyene fra Merseyside har storspilt under nederlenderens ledelse og i kveld fikk supporterne på Goodison Park en ny opptur. Med scoringer av Gareth Barry, Seamus Coleman og Romelu Lukaku, knuste Everton gjestende Middlesbrough 3-1.

Resultatet betyr at Koemans gutter nå er Englands nest beste lag, med bare to poeng opp til ledende Manchester City på tabellen.

- Everton må definitivt regnes som et topplag. Det er meget solid det de gjør i dag. Jeg sliter med å finne en eneste feil, både individuelt og kollektivt. De maler bare Middlesbrough i stykker og dominerer fullstendig, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Imponert Deila

Situasjonen står i sterk kontrast til de begredelige prestasjonene under Roberto Martinez sist sesong. Etter at spanjolen fikk sparken som Everton-sjef, har Koeman kommet inn og tilført laget nødvendig struktur, selvtillit og ikke minst disiplin.

Med en ny overbevisende opptreden, kan drømmen om en topp fire-plassering vise seg å bli til virkelighet.

TV 2-ekspert Ronny Deila skryter av måten Everton fremstår på.

- Dette ser veldig bra. Everton bør ha selvtillit framover nå. De har enda ikke tapt. Det er imponerende, sier Deila.

Dommertabber

Kampleder Lee Mason har derimot ikke grunn til å være like fornøyd, for Middlesbrough tok tidlig ledelsen etter en stor feil av dommerkvartetten.

Den kontroversielle episoden oppsto etter at bortelagets venstre back, George Friend, slo et innlegg med mye luft under inn i 16-meteren. I boksen befant Alváro Negredo seg og Middlesbrough-spissen presset Everton-keeper Maarten Stekelenburg til å kaste ballen i eget mål. Problemet var at reprisene viste at det skjedde på uregelmentert vis.

- Det er et soleklart angrep på keeper. Negredo er ikke engang nær ballen. Det er en stor feil av Mason og assistentdommeren, mener Hangeland.

Fortjent seier

Det ble ikke bedre av at Mason etterpå godkjente en ny, tvilsom scoring, denne gangen til Everton og på tross av at Ashley Williams hevet knottene i duell med Middlesbrough-keeper Victor Valdés.

- Det er én feil hver vei. Det er jo et klart strakt bein fra Williams og et frispark til Valdés, sier Deila.

Derimot var det ingen tvil om hvem som var det beste laget. De påfølgende scoringene til Coleman og Lukaku gjorde at Everton tok en ny, fullt fortjent trepoenger.

Mens Everton står med råsterke fire seirer og én uavgjort på fem kamper, har Middlesbrough fem poeng på like mange forsøk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer