- Han kan være veldig direkte

Når Ole Gunnar Solskjær først åpner munnen, så lytter Manchester United-spillerne.

AKTIV NÅR HAN MÅ: Ole Gunnar Solskjær kommer med noen instruksjoner til Ander Herrera fra sidelinja. Foto: NTB Scanpix
AKTIV NÅR HAN MÅ: Ole Gunnar Solskjær kommer med noen instruksjoner til Ander Herrera fra sidelinja. Foto: NTB ScanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Dagbladets samarbeidspartener FourFourTwo har denne måneden viet stor plass til et skyggeportrett av Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Journalist og forfatter Andy Mitten har jobbet tett på Manchester United i lang tid, og var også sjef for United We Stand i mange år. Få kjenner de røde bedre.

Solskjær har tatt Manchester med storm etter ansettelsen i desember, og nordmannen skal ha forbløffet de ansatte i klubben, som ifølge Mitten aldri har sett en manager bruke så mye tid på detaljer.

46-åringen fikk opprinnelig en kontrakt som varte i fem måneder, men skal likevel ha stilt spørsmål ved områder han følte kunne forbedres. Han skal ha spurt spillerne om deres mening om alt fra mat til reise.

Det var først og fremst behandlingen av spillerne som var den store forskjellen fra forgjenger José Mourinho.

- Han snakket med dem spiller for spiller. Hvis noen trengte en arm rundt seg - og noen av dem gjorde det - så fikk de det. Han er fantastisk med man-management, sier en kilde tett på klubben til FourFourTwo.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær har fått fast jobb som manager i Manchester United. Video: Reuters Vis mer

Konstruktiv kritikk

Samtidig må du ikke la deg lure av Solskjærs rolige og ofte positive framtoning. Han kan være hard når han må, noe han selv også har uttalt.

- Han tar ikke livet av noen. Kritikken er konstruktiv. Deretter ser han framover på en positiv måte, han ser alltid framover. Spillerne liker det, de liker ham og de føler også at de har frihet på banen, sier kilden.

Solskjær har hatt en tendens til å beskytte egne spillere i møte med pressen etter kamp, og kommer veldig sjeldent med offentlig kritikk.

I garderoben er det annerledes.

Direkte

- Ole kan være veldig direkte med spillerne i pausen, men aldri på en negativ måte. Selv når han kritiserer oss bruker han de positive tingene vi har gjort. Han vil bare at vi skal forbedre oss. Vi er fornøyd med ham, sier Herrera til FourFourTwo.

Solskjær omtales som en rolig manager, som ikke alltid føler behovet for å delta på hver trening. Det ansvaret overlater han gjerne til trenerne Michael Carrick og Kieran McKenna.

Før kamper ser du heller aldri Solskjær være med på oppvarmingen, han holder seg i garderoben. Det å ikke være tilstede hele tiden har også en effekt, for når Solskjær først snakker, så lytter spillerne.

- Vi vet at når Ole snakker til oss, er det fordi han har noe viktig å fortelle. Den informasjonen går rett inn i hodene våre fordi han ikke gir oss informasjon hver dag, sier Herrera.

Assistent Mike Phelan er også som Solskjær, en trener som ikke snakker unødvendig. Sammen har de fått smilene tilbake i Manchester United.