Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Vålerenga-Stabæk

Han klarte ikke å ødelegge alt

Vålerenga med elleve mann ga det bort mot Stabæk. Vålerenga med ti mann tok det igjen på tross av en elendig dommer.

BANENS DÅRLIGSTE: Rohit Saggi er en god dommer. Denne søndagskvelden var han ikke det. Han ga en VIF-spiller gult kort da han skulle sendt en Stabæk-spiller i dusjen, og her gir han Herolind Shala VIF-spillerens gule kort nummer to. Det var også feil. Shala burde vel helst fått frispark. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BANENS DÅRLIGSTE: Rohit Saggi er en god dommer. Denne søndagskvelden var han ikke det. Han ga en VIF-spiller gult kort da han skulle sendt en Stabæk-spiller i dusjen, og her gir han Herolind Shala VIF-spillerens gule kort nummer to. Det var også feil. Shala burde vel helst fått frispark. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
  • Vålerenga-Stabæk 2–2 (1–2)

FØR KAMPEN VILLE Dag-Eilev Fagermo aldri akseptert måten laget hans spilte seg inn i trøbbel mot Stabæk. Han ville vært rasende. I ettertid er jeg sikker på han er stolt av hvordan Vålerenga sto opp, spilte seg ut av problemene og gikk for seier med bare ti mann.

Innholdet gjennom 90 minutter forteller at Vålerenga fortsatt er skjøre.

Samtidig forteller det at Vålerenga har ryggrad, moral og en vilje vi ikke har sett på lenge.

DE HADDE TRE poeng etter en ganske middels serieåpning, hadde en solid defensiv å flyte på og tok ledelsen mot Stabæk etter et angrep Lionel Messi og gutta i Barcelona ville vært stolte av å produsere.

Så sprakk det fullstendig.

Da Vålerenga hadde muligheten til å vinne sesongens to første kamper for sjette gang siden 1963 gikk laget opp i liminga.

På et drøyt minutt ble 1–0 til 1–2.

Alt Dag-Eilev Fagermo har prediket av forsvarsspill var borte.

Det var som å se Vålerenga etter serierunde 14 i 2019.

DAG-EILEV FAGERMOS hovedfokus gjennom vinteren og coronaperioden har vært den defensive organiseringa. Den var bra den første halvdelen av første omgang. Da hadde Vålerenga kontroll. Da så laget ut som vinnere. Men plutselig skjedde det som gjerne skjer når Vålerenga kan ta det neste steget, intensiteten forsvant og avstanden mellom folk og ledd ble større og større.

Vålerenga var over alt uten ball.

Og I hvert fall ikke der Stabæk var.

ROHIT SAGGI HADDE ingen god kveld som dommer på Intility Arena. Hadde han vært på normalt nivå ville aldri Luc Kassi kunnet gi Stabæk 1-1, eller vært mannen bak skuddet som åpnet døra for Oliver Valaker Edvardsens 2–1.

Hadde Rohit Saggi vært god ville Luc Kassi vært utvist seks minutter før han snudde kampen for Stabæk.

MEN ROHIT SAGGI var ikke god. Han hadde en særdeles dårlig kveld. Han så ikke Luc Kassi stemple Magnus Lekven stygt. Han så heller syner og ga Lekven gult kort. Og da han sendte Vålerengas Herolind Shala i garderoben med et gult kort nummer to for filming, da så han ikke armene til Stabæk-stopper Yaw Amankwa.

Når det er sagt, Rohit Saggis mange feil hadde ikke noe med Vålerengas defensive kollaps å gjøre.

Der kan de ikke skylde på dommeren.

VIDEO: Fotball Media Vis mer

PARADOKSET DENNE KVELDEN er at Vålerenga glapp bakover da Vålerenga ble gode framover. 1–0 scoringa var i seg selv et lite kunstverk, kall det en offensiv mosaikk fra fire mann til høyre i banen. Der bitene falt på plass gjennom flyt, timing, få berøringer og akkurat de bevegelsene det nærmest er umulig å forsvare seg mot.

Der og da var Vålerenga det Dag-Eilev Fagermo drømmer om at laget hans skal være.

Ti minutter seinere var det ingenting igjen.

OM STABÆK HADDE marginene på sin side som fikk med seg poeng? Ja. Selv om det var perioder da de gjorde det vanskelig for Vålerenga, ikke minst fordi ballspillerne i Stabæk er gode og presise når det stemmer, så var det ikke bra etter pause. Og da jeg så ansiktet til trener Janne Jönsson da han så Luc Kassis stempling på Magnus Lekven, og erindret at det var VIF-spilleren som fikk gult, da skjønte jeg at Stabæk-treneren var godt fornøyd.

Selv om Vålerenga rotet det til for seg selv slapp Stabæk billig unna.

.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!