Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han knekte meg

John Arne Riise (39) gir gamletreneren Trond Fredriksen skylda for at han bare var i Aalesund i tre måneder.

TRE MÅNEDER: John Arne Riise forteller at han mistet motivasjonen i Aalesund. Foto: NTB Scanpix
TRE MÅNEDER: John Arne Riise forteller at han mistet motivasjonen i Aalesund. Foto: NTB Scanpix Vis mer

John Arne Riise hadde en klar plan da han signerte for Aalesund i 2016: Mannen med flest landskamper for Norge gjennom tidene ville avslutte karrieren i Eliteserien.

Slik skulle det ikke gå.

I et TV 2-intervju med Brede Hangeland gir Riise gamletreneren Trond Fredriksen skylda for at tida i Aalesund ble så kort.

- Trond Fredriksen ødela motivasjonen min som fotballspiller. Han knekte meg. Jeg gadd ikke mer, sier Riise til TV 2.

BIG SPENDER: John Arne Riise får kjørt seg i denne ukens episode av «I lomma på Slije». Video: TV3/Viafree Vis mer

Angrer ikke

Det var stor spenning knyttet til hva Riise fikk til i Eliteserien da han signerte i 2016. Det var heftige diskusjoner allerede før 39-åringen signerte, og presset og oppmerksomheten rettet mot Aalesund ble større og større etter hvert som kampene gikk.

En ting som ble diskutert tidlig var at Riise ble plassert på midtbanen, ikke i forsvaret hvor han spilt tidligere i karrieren.

Ifølge Riise selv, så «alle» at han burde brukes som midtstopper, og Riise forklarer til TV 2 at han mest sannsynlig hadde vært i Aalesund fortsatt hvis han hadde fått spille der. I stedet for avsluttet han karrieren med to opphold i indiske Chennaiyin.

Gamletreneren Trond Fredriksen er ikke enig i Riises påstand.

- De som spilte der (i forsvaret) var bedre enn ham, sier Fredriksen til TV 2.

Fredriksen mener også at Riise ikke var i god nok form da han kom tilbake til Aalesund, og at det tok tid før han begynte å finne tilbake til sitt gamle jeg. Det var rett før han valgte å si opp kontrakten.

- Jeg tenker han kan se kampene igjen, så skjønner han nok hva jeg mener, sier Fredriksen.

Satser på trenerkarriere

Selv om hans lange og innholdsrike karriere som spiller ikke endte som han ønsket, har den tidligere Liverpool-backen på ny store ambisjoner, som fotballtrener.

I november ble han presentert som ny hovedtrener for 3.-divisjonsklubben Flint Tønsberg. John Arne Riise nyter tilværelsen som trener i 3. divisjon Samtidig innrømmer han at det har vært en stor omstilling for ham å tilvende seg sitt nye liv.

I et stort intervju med Dagbladet i januar la Riise ut om det nye trenerlivet:

- Det er en stor omstilling for meg. Jeg har aldri vært en del av en breddeklubb før, og vet ikke hvordan det gjøres her i Norge. Med en gang jeg begynte her satte jeg meg inn i hvordan klubben drives. Jeg har folk rundt meg som jeg stoler på når det kommer til hvilke spillere vi bør ha, også skal jeg trene dem på feltet for å få det til å se ut som jeg vil, uttalte John Arne Riise til Dagbladet.

Du kan lese hele intervjuet her:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!