STARTER IKKE: Brice Roger var raskest på gårsdagens trening. I dag får han ikke stille til start. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB SCANPIX
STARTER IKKE: Brice Roger var raskest på gårsdagens trening. I dag får han ikke stille til start. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB SCANPIXVis mer

Han knuste alle på gårsdagens trening. I dag får han ikke stille til start

Laget var allerede tatt ut.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Kjetil Jansrud imponerte nok en gang på gårsdagens utfortrening, men måtte til slutt se seg slått av franske Brice Roger.

Nettopp derfor er det et paradoks at franskmannen ikke fikk stille til start i dag.

Den franske avisa Le Monde setter i dag spørsmålstegn ved utvalgskriteriene til det franske landslaget, og at det ikke skal være mulig å gjøre om på disse når de faktisk har en løper i storform.

Guillermo Fayed, Johan Clarey og Adrian Théaux var alle forhåndskvalifisert på grunn av sine meritter i verdenscupen denne sesongen.

Den siste plassen sto mellom David Poisson og Maxentius Muzaton. Poisson var raskest av disse på gårsdagens trening, men Roger var enda over halvsekundet raskere enn Poisson.

Roger sier selv at han trodde plassen var sikret, mens Poisson nå har dårlig samvittighet.

- Jeg sitter igjen med inntrykket av at jeg ikke er rask nok. At jeg ikke fortjener plassen, selv om det ikke nødvendigvis er sant. Likevel er jeg veldig stolt av unggutta Brice og Maxentius som har vist en voldsom innsatsvilje, sier han.

Dagens utforrenn starter klokka 19.00.