Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea tapte med tre mål for andre gang på rad

Han kom som Chelsea nye midtbanekonge. Nå er han fansens syndebukk

Drømmedebut av Gerard Deulofeu da Watford knuste Chelsea.

UTVIST: Tiemoué Bakayoko ble sendt av banen mot Watford etter to gule kort. Han har ikke fått den starten på Chelsea-karrieren han selv og klubben hadde håpt på. Foto: REUTERS/David Klein
UTVIST: Tiemoué Bakayoko ble sendt av banen mot Watford etter to gule kort. Han har ikke fått den starten på Chelsea-karrieren han selv og klubben hadde håpt på. Foto: REUTERS/David Klein Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Watford - Chelsea 4-1 (1-0)

(Dagbladet): Forrige serierunde ble Chelsea regelrett rundspilt av Bournemouth, som til slutt kunne juble for en overbevisende 3-0-seier.

Mot Watford fortsatte de regjerende mesterne den negative trenden.

De hadde muligheten til å snike seg forbi Liverpool og lenger unna jagende Tottenham på tabellen. I stedet er kampen om topp fire enda jevnere enn tidligere.

Blant katalysatorene som utløste kveldens tap var Tiemoué Bakayokos opptreden i den første omgangen.

Bakayokos fall

Han har ikke vært den signeringen Chelsea-fansen hadde håpt på, og deler av supporterne virker å ha vendt nysigneringen ryggen. Franskmannen ble hentet fra Monaco for 40 millioner pund etter lagets strålende sesong. Sammen med Kylian Mbappé og Bernardo Silva var Bakayoko blant de heteste overgangsobjektene fra den franske klubben, og til slutt var det Chelsea som slo kloa i han.

I Chelsea-drakta har det ikke gått like bra. Mot Watford spilte han flere livsfarlige feilpasninger i starten av kampen, og samtidig dro han på seg et gult kort. Bakayokos pasningsfeil kunne kostet Chelsea seieren, men det var midtbanespillerens andre gule kort som fikk størst konsekvenser for de blå.

Bakayoko stemplet Richarlison så vidt, og brasilianeren gjorde mye ut av situasjonen. Dommeren var uansett rask med å finne fram et nytt gult kort.

På YouTube er det lagt ut en 7,5 minutter lang video som viser alle feilene Bakayoko har gjort gjennom sesongen. 23-åringen ble neppe mer populær blant egne supportere etter mandagens kamp, og nye sekunder kan legges til videosammendraget.

Ifølge denne Twitter-brukeren fikk midtbanespilleren høre det da han gikk av banen med bøyd hode:

Nesten samtidig som Bakayoko kom inn, forsvant Nemanja Matic ut av laget og til Manchester United. Det er rapportert at dette var imot manager Antonio Contes vilje, som ville at franskmannen skulle lære av serberen. Conte skal være på kant med Chelsea ledelse, og det blir spekulert i hvor lenge italieneren sitter ved roret.

LANGEFINGER: Troy Deeney viste fingeren til Chelsea-fansen etter straffescoringen. Foto: REUTERS/David Klein
LANGEFINGER: Troy Deeney viste fingeren til Chelsea-fansen etter straffescoringen. Foto: REUTERS/David Klein Vis mer

Viste fingeren

Bakayokos utvisning kom etter en halvtimes spill, og nesten umiddelbart gikk Chelseas kamp fra vondt til verre. Ti minutter seinere sto det nemlig 1-0 til vertene.

Nysigneringen Gerard Deulofeu kom stormende inn i feltet, og møtte en utrusende Thibaut Courtois på veien. Lynvingen spilte ballen forbi keeperen, la igjen foten og kastet seg en smule teatralsk i bakken da det oppsto kontakt. Dommeren mente at fellingen var klar og pekte på straffemerket.

Troy Deeney la ballen til rette, og var sikker som banken fra 11 meter. Kapteinen banket til og ballen suste inn i Courtois høyre hjørne. Han kan imidlertid trolig vente seg en utestengelse etter feiringen i etterkant av målet. Spissen viste fingeren til Chelsea-fansen, mens han sprang bortover gresset.

Det var Watford som hadde vært best også før Bakayokos utvisning, og spesielt kantspillerne Richarlison og Deulofeu bydde på problemer.

Debut for Giroud

Med ti mann på banen kjempet Chelsea for å komme tilbake inn i kampen. Blant annet satte Conte inn Olivier Giroud, som ble hentet fra Arsenal i januar.

Franskmannen har slitt med spilletid hos London-rivalen, og ønsker å øke sjansene sine for en mulighet i VM-troppen til sommeren.

På den knappe halvtimen han fikk, klarte imidlertid ikke Giroud å utgjøre en nevneverdig forskjell. I stedet var det Chelsea belgiske magiker som tok saken i egne hender.

Kortvarig håp

Eden Hazard spant rundt med Watfords forsvarere, og skrudde ballen elegant i det lengste hjørnet fra utenfor 16-meteren.

Chelsea-spillerne jublet vilt, men gleden var kortvarig. For Chelseas spillere begynte å merke at de var én mann mindre, og mot slutten av kampen raknet det fullstendig.

I det 84. minutt, kun to minutter etter Hazards utlikning, gikk hjemmelaget opp i ledelsen igjen.

Overkjørt mot slutten

Høyreback Daryl Janmaat inviterte til vegg inne i feltet, fikk igjen ballen, dro av en mann og trillet ballen forbi Courtois i det lengste hjørnet.

Mot slutten av kampen begynte Chelsea-spillerne å bli slitne, og det visste raske Deulofeu å utnytte. Spanjolen gikk en drømmedebut da han driblet forbi et par mann og plasserte ballen i hjørnet to minutter før full tid. Han kan vise seg å bli et svært viktig kjøp for Watford gjennom resten av sesongen.

Men de gulkledde var ikke ferdig der. Abdoulaye Doucoure spilte gjennom Roberto Pereyra på overtid, og argentineren banket ballen i det lengste hjørnet fra skrå vinkel.

Med mandagens seier har Watford 30 poeng og ligger på 11. plass. Det er seks poeng ned til nedrykksplass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!