- Han kommer til å bli bedre enn noen gang

Petter Veland tror ikke skaden har satt Messi tilbake.

 HEKTISK SOMMER:  Lionel Messi har hatt en hektisk sommer. Torsdag kommer han til Oslo. Foto: Reuters / NTB Scanpix.
HEKTISK SOMMER: Lionel Messi har hatt en hektisk sommer. Torsdag kommer han til Oslo. Foto: Reuters / NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Skaden er leget, fire kontinenter er besøkt og han har feriert på Ibiza. Lionel Messis hektiske sommer vil gi han en kanonsesong spår Petter Veland.

Juni/juli har vært hektisk for Lionel Messi som forrige uke var tilbake på treningsfeltet for Barcelona. Der ventet en ny overraskelse for superstjernen. Trener Tito Vilanova ga beskjed om at han er ferdig som trener i klubben grunnet kreftproblemene.

I går ble Garardo Martino annonsert som ny Barca-sjef

Torsdag lander Lionel Messi og resten av Barcelona-troppen på Gardermoen. Vålerenga har fått Messi-garanti og Ullevaal-publikummet kommer garantert til å få se den lille ballkunstneren, til tross for at de møter Bayern München i morgen.

Kampen blir Messis andre for Barcelona siden han skadet seg 12. mai mot Atlético Madrid.

Ny Ballon d'Or?
26-åringen har vunnet den prestisjetunge Ballon d'Or (gullballen) de fire siste årene. Fjoråret avsluttet han med å pådra seg en skade. Messi misset de tre siste kampene, og ble med nektet muligheten til å slå sin egen rekord på 50 ligascoringer (stoppet på 46 mål).

Sommeren har han brukt til ferie på Ibiza, flere veldedighetskamper og i lagkameraten Xavis bryllup.

Petter Veland følger La Liga tett for CMore, og eksperten tror ikke Messis karriere er på hell.

- Han kommer til å bli bedre enn noen gang. Han har hele tiden bare blitt bedre og bedre. Han har over lang tid vært uten skader, men jeg tror ikke den skaden han pådro seg vil hemme han i tiden som kommer, sier Veland til Dagbladet.

Veland tror argentinerens lille skadeavbrekk kan ha en positiv virkning.

- Tito Vilanova sa på sin eneste pressekonferanse i år, at han aldri har sett Messi mer fokusert. 3-4 måneder uten noen store fotballkamper har nok gitt han motivasjon.

Tåler presset
I juni ble det startet en etterforskning mot Lionel Messi og hans far for skattesvindel i Spania. Saken skal opp i retten om to måneder.

- Det er folk rundt ham som er involvert. Han har nok ikke noe å gjøre med et selv. Men det er klart det har gått litt utover navnet Messi.

Gjennom sommeren har superstjernen besøkt fire kontinenter. Landskamper for Argentina, veldedighetskamper, sponsorarrangementer, ferie, bryllup og moteuke i Milano har stått på programmet.

- Det påvirker han nok ikke så mye. All reisingen og oppmerksomheten har han blitt vant til.

Barcelona skal ha to treninger i Norge før de møter Vålerenga lørdag. Fredagens trening er åpen for de med kampbillett.