- Han kommer til å bli Uniteds beste spiller, men løser ikke problemet

Overgangen som vil knuse alle klubbrekorder.

PÅ VEI: Angel Di Maria er etter alle solemerker på vei inn portene på Old Trafford, men er han mannen Louis van Gaal trenger for å få Manchester United-skuta på rett kjøl? Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza/NTB Scanpix
PÅ VEI: Angel Di Maria er etter alle solemerker på vei inn portene på Old Trafford, men er han mannen Louis van Gaal trenger for å få Manchester United-skuta på rett kjøl? Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester United har hatt en mildt sagt trøblete start på den nye sesongen. Ett poeng på to kamper er mager kost, og det gjør det ikke bedre at motstanderne har vært Swansea og Sunderland.

Desibelmålerne går av skalaen til klagekoret som vil ha nye signeringer inn portene på Old Trafford, og veldig mye tyder på at de jamrende massene skal få viljen sin.

Angel Di Maria virker å bare være formaliteter unna å tre på seg den legendariske sjueren for Louis van Gaal, men spørsmålet gjenstår: Er han riktig mann for Manchester United?

- Klubbens beste Cmore-ekspert Petter Veland har fulgt Di Maria tett i de fire årene lynvingen har tilbrakt i Real Madrid, og sier til Dagbladet at de får en absolutt klassespiller i argentineren.

- Han var i mine øyne Real Madrids nest beste spiller etter jul forrige sesong bak Cristiano Ronaldo. Han vil gi dem veldig mange valgmuligheter, sier Veland.

Blir han klubbens beste spiller?

- Rent ferdighetsmessig blir han det. Jeg ser ikke for meg noe annet enn at han kommer til å bli en stor suksess, men han løser ikke problemet deres alene.

- Topp tre Lars Tjærnås sier seg enig i Velands beskrivelse, og legger vekt på at Di Maria har utviklet seg ytterligere etter at Real Madrid flyttet han inn i banen.

- Jeg var skeptisk da han ble omskolert fra ving til indreløper på grunn av mangel på defensive kvaliteter, men han har vært enda bedre i den rollen. Han har en ustoppelig energi, han løper dødlinje til dødlinje i 90 minutter og i tillegg er han kreativ, sier Tjærnås til Dagbladet.

- Jeg mener han har vært topp tre av de viktigste både i Real Madrids og Argentinas suksess den siste tiden.

Mange har spekulert i om Di Maria er riktig mann for Manchester United og hvilken rolle han eventuelt vil bekle i Louis van Gaals 3-5-2-formasjon han er så glad i. Tjærnås tror ikke argentinerens inntog trenger å gå på bekostning av Juan Mata i en 10'er-rolle.

- Han kan spille på kanten, men helst som én av de to sentralt bak Mata. Det de trenger der inne i banen er offensiv løpskraft og defensiv frekvens hvor Mata og enten en strateg til, eller en ballvinner, er de to andre.

Tre roller Veland sier at han kan fint kan bekle en rolle som indreløper, men åpner også for en omskolering til vingback dersom van Gaal vil tviholde på formasjonen sin.

- Skal de ha det aller beste ut av Di Maria umiddelbart bør de kanskje gå over til en firer på midten, men med tiden kan han også spille i en 10'er-rolle eller som vingback.

- Uavhengig av hvor de bruker ham vil han utvilsomt være en spiller som styrker laget, men posisjon og tilvenning kommer til å ha mye å si. Han er en bedre spiller enn alle de som er der, det er jeg ganske sikker på. Kanskje Rooney har et høyere toppnivå, men også han har vært i bedre form, sier Veland.

- Ikke vist nok Men uansett hvordan den fotrappe argentineren blir brukt - Di Maria kommer til å være den engelske storklubbens desidert dyreste spiller noen gang.

Summen som oftest dukker opp i storavisenes ryktespalter er i overkant av 600 millioner norske kroner - over 200 millioner mer enn de betalte for Juan Mata da han kom fra Chelsea i januar.

- Han blir vel noe sånt som verdens femte dyreste gjennom tidene. Det er klart at det er litt som med James Rodriguez. Man handler veldig i nuet etter hvor god han er akkurat nå. Ser man på Di Maria de siste 8-9 årene så har han ikke vist nok til å rettferdiggjøre den prislappen, sier Veland, og trekker samtidig fram flere faktorer for at prisen er såpass høy.

- Det er helt på slutten av overgangsvinduet, og presset er stort fra fansen. I tillegg har de gjort det klart at de har mye penger å bruke. Men samtidig er det lett å glemme at Real Madrid også er flinke til å selge dyre spillere. Kombinasjonen av alt dette gjør at det blir dyrt, sier han.

Signaleffekt Tjærnås er klar på at den astronomiske summen ikke hører hjemme i fornuftens rike.

- Ingen fotballspiller er verdt den prisen, men han vil så absolutt utgjøre en forskjell og berike United.

TUNGT: Ett poeng på to kamper er beholdningen så langt for Louis van Gaal og Manchester United. Kanskje er Angel Di Maria mannen som skal snu den dårlige trenden for de reødkledde. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix
TUNGT: Ett poeng på to kamper er beholdningen så langt for Louis van Gaal og Manchester United. Kanskje er Angel Di Maria mannen som skal snu den dårlige trenden for de reødkledde. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix Vis mer

Man skal heller ikke undervurdere viktigheten av det signalet som nå sendes fra Old Trafford. Signalet som sier at klubben kanskje møtte motgang forrige sesong, men at det fortsatt er et sted hvor spillere i verdensklasse kan vinne trofeer.

- Signaleffekten er viktig. At Di Maria går til en som ikke er med i Champions League fra vinneren av samme turnering sier litt om Uniteds standing. Det er akkurat det samme med Herrera. Et signalement om at de fortsatt er attraktive. Det kan fort være avgjørende for at de får hentet et par spillere til den neste uka, sier Veland.

IKKE PÅ BEKOSTNING: Lars Tjærnås tror ikke Angel Di Marias inntog på Old Trafford kommer til å gå på bekostning av Wayne Rooney eller Juan Mata. Det er plass til alle. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL / NTB SCANPIX
IKKE PÅ BEKOSTNING: Lars Tjærnås tror ikke Angel Di Marias inntog på Old Trafford kommer til å gå på bekostning av Wayne Rooney eller Juan Mata. Det er plass til alle. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL / NTB SCANPIX Vis mer