TAKKER FANSEN: Alex Ferguson takker fansen etter å ha slått Tottenham 2-1 på Old Trafford og dermed sikret ligatittelen. United skulle senere gå videre til å vinne både FA Cupen og Champions League den sesongen. Foto: AP Photo / Adam Butler / Scanpix
TAKKER FANSEN: Alex Ferguson takker fansen etter å ha slått Tottenham 2-1 på Old Trafford og dermed sikret ligatittelen. United skulle senere gå videre til å vinne både FA Cupen og Champions League den sesongen. Foto: AP Photo / Adam Butler / ScanpixVis mer

- Han kommer til å fortsette helt til han ikke klarer mer

Alex Ferguson feirer søndag 25. års-jubileum som United-manager. Hylles i fotball-England.

PREMIER LEAGUE: Følg den 11. serierunden i Premier League i Dagbladets livestudio gjennom helga.

(Dagbladet): Med over 1000 inviterte gjester feiret Alex Ferguson i går kveld seg selv. Søndag har skotten vært manager for Manchester United i 25 år.

Han har vunnet 37 troféer i sine 25 år, vunnet 836 av 1409 kamper og sett laget score 2579 mål etter at han tok over for Ron Atkinson den 6. november, 1986.

Da lå laget på 19. plass i ligaen, og Manchester United var langt fra å være det klubben nå er, både sportslig og kommersielt.

- Det har vært litt av et eventyr så langt. Det har vært en fantastisk periode for meg, sa Ferguson på en pressekonferanse i går ifølge BBC.

På gårsdagens feiring på Lancashire County Cricket Club ved Old Trafford var både dagens og alle de Ferguson har hatt ansvaret for i 25 år invitert. Blant gjestene var blant annet Ole Gunnar Solskjær, Henning Berg og Ronny Johnsen, skriver VG i dag. Blant andre gjester var José Mourinho, Cristiano Ronaldo og Diego Forlan invitert til middagen.

Hylles av alle I går ble ferguson hyllet av et samlet fotball-England. Rausest med rosen var Liverpool-manager Kenny Dalglish:

- Hvis du tenker på hvor klubben var da han tok over er det en fantastisk prestasjon det han har klart. Jeg tror til og med at han har overgått Sir Matt Busby, sier Dalglish til BBC.

Steve Bruce spilte i Manchester United fra 1987 til 1996, og er nå manager i Sunderland. Den dag i dag kaller han Ferguson for «boss».

- Det er utrolig det han har gjort, og det i 25 år. Ingen andre kan gjøre noe lignende, spesielt ikke i en klubb som Manchester United der kravene er så utrolige. Men han trives med. Jeg snakket med ham i dag tidlig, litt over halv åtte. De spilte kamp sent i går kveld, og han er likevel på kontoret sitt halv åtte. Typisk ham, sier Bruce.

Fokus på ungdommen September, 1989, Maine Road, Manchester. Alex Ferguson og United har nettopp tapt 5-1 mot erkerival Manchester City. City-fansen var ekstatiske.

- Vi trodde det var starten på en stor City-periode, men det ble isteden starten på en stort United-periode. Ferguson forandret tilnærmingen sin til laget etter den kampen, sier tidligere City-stopperen Andy Hinchliffe til BBC.

Den nye tilnærmingen var en satsning på unge, lokale spillere. Ferguson har gitt 79 unge, lokale muligheten i sin tid i Manchester United, ifølge Daily Mail.

- En del av jobben min er å sørge for at disse guttene beholder bena godt plantet på jorda. Jeg pleier å si til dem: «Når dere går til mødrene deres, sørg for at hun ser den samme personen som da hun sendte dere til meg».

Fortsetter så lenge han kan Lørdag skotten United for 1410. gang når Sunderland gjester Old Trafford. Ferguson fyller 70 år i desember, men det er fremdeles lite som tyder på at han kommer til å gi seg med det første.

- Han kommer til å fortsette helt til han ikke kan lenger, sier United-stopper Johnny Evans til BBC.

- Verdiene hans handler om hardt arbeid og om å alltid være den beste. Han er en vinner og har vært en vinner gjennom hele sitt liv. Jeg har lest boka hans, og han har vært slik helt fra tidlig alder. Han hadde en tøff oppvekst, men han fikk med seg gode verdier som han prøver å viderebringe til oss når vi går ut på banen.