GODE KOMPISER: Mesut Ozil (t.v) og Lukas Lukas Podolski er lagkamerater på både klubb- og landslag. Özil har fått mye kritikk etter en god start i Arsenal-drakta, men Podolski spår at kompisen kommer til å gjøre et bra VM-sluttspill for Tyskland. Foto: Markus Gilliar / AFP / NTB Scanpix
GODE KOMPISER: Mesut Ozil (t.v) og Lukas Lukas Podolski er lagkamerater på både klubb- og landslag. Özil har fått mye kritikk etter en god start i Arsenal-drakta, men Podolski spår at kompisen kommer til å gjøre et bra VM-sluttspill for Tyskland. Foto: Markus Gilliar / AFP / NTB ScanpixVis mer

- Han kommer til å gi oss mye glede. Ingen burde avskrive han.

Podolski forsvarer Özil.

Özil tok Premier League med storm etter overgangen til Arsenal fra Real Madrid i fjor høst, men formen hans ble svakere og svakere utover i sesongen.

Tysklands playmaker har også måttet tåle mye kritikk i VM-oppkjøringen, men får støtte fra lagkamerat Lukas Podolski.

- Ser «fortapt» ut Tidligere landslagskaptein Michael Ballack mener den offensive midtbanespilleren ser «fortapt» ut på banen. I tillegg har flere tyske medier kritisert Özil.

Podolski, lagkamerat med Özil i Arsenal og på det tyske landslaget, sier kritikken er ufortjent.

- Han har mange kvaliteter og er en spiller i verdensklasse. Han kommer til å gi oss mye glede. Ingen burde avskrive ham. De bør la ham spille fotball i stedet, sier Podolski.

Tøff gruppe Tyskland er favoritt i gruppe G sammen med Portugal. De andre lagene i gruppa er Ghana og USA.

Tyskerne er også blant favorittene til VM-tittelen, men etter Spanias braktap for Nederland fredag sier Podolski at alt kan skje.

- Vi konsentrerer oss om gruppespillet, og det er ikke en lett gruppe. Portugal er en tøff motstander, det er også de andre lagene. Vi vil uansett vise oss fram fra en god side og vise at vi er i god form, sier angrepsspilleren.

Tyskland og Portugal møtes mandag.

(NTB)