RASENDE AGENT: Mino Raiola, agenten til Zlatan Ibrahimovic, vil ta Ulf Karlsson til retten etter anklagene om doping. Foto: SCANPIX/REUTERS/Charles Platiau
RASENDE AGENT: Mino Raiola, agenten til Zlatan Ibrahimovic, vil ta Ulf Karlsson til retten etter anklagene om doping. Foto: SCANPIX/REUTERS/Charles PlatiauVis mer

- Han kommer til å ha hatt ett liv før denne uttalelsen, og et annet liv etter

Zlatan-agent vil ta Karlsson til retten.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic' agent Mino Raiola reagerer som forventet på tidligere friidrettslandslagstrener Ulf Karlssons påstander om at PSG-spissen ble dopet under tiden i Juventus.

- Vi kommer til å stevne ham for retten. Jeg er ingen ekspert på svensk lov, men vi har en svensk advokat, sier Raiola til Expressen.

- Det finnes alltid folk som hater. Han er kanskje en tidligere idrettsmann som mislyktes. Han er kanskje sjalu. Denne mannen har gjort en stor feil. Han kommer til å ha hatt ett liv før denne uttalelsen, og et annet etter. Han sprer løgn, sier agenten.

Vektøkning To ganger ble Ulf Karlsson, som var landslagstrener for det svenske friidrettslandslaget fra 2001 til 2004, kåret til «årets trener» på den svenske idrettsgallaen. Han var også svensk langrennssjef en periode i 2012.

- Zlatan gikk opp ti kilo på et halvår i Juventus. Jeg tror han var dopet. Det er umulig å gjøre det på så kort tid, sa Karlsson til Nya Wermlands-Tidningen.

- Mener du virkelig det du sier?

- Ja, jeg er overbevist om det. Det er umulig å bygge så mye muskler på så kort tid. Også Albin Ekdal gikk opp åtte kilo i Juventus, svarer han.

Kan bevise det Mino Raiola mener dopingskandalen i Juventus allerede var over da Zlatan kom til klubben.

- Vi hadde mange kontroller i Juventus. Zlatan ble testet mellom 15 og 20 ganger. Alle ble testet helt tiden, Juventus ble fulgt med lupe, sier agenten, som sier Zlatan ikke bryr seg om påstandene.

- Det er latterlig. Faktaene finnes ikke. Vi kan bevise at det ikke er sant. I alle klubber Zlatan har vært i, vet de at han ikke engang tar aspirin. Jeg snakket nettopp med ham, og han er helt rolig. Han er mer brydd over at han misbrukte en straffe i går, sier Raiola til Expressen.

Blir stum Karlssons anklager har også fått det svenske fotballforbundet til å reagere.

- Det er helt absurd. Å påstå noe sånt uten å ha noe klart, er veldig oppsiktsvekkende.Det er en veldig, veldig alvorlig anklage, sier pressesjef Niklas Bodell til Expressen.

Landslagssjef Lasse Richt er forbauset over påstandene.

- Man blir helt stum. Det er så mange løse tråder. Jeg vet ikke hvor han har denne detaljinformasjonen fra, at Zlatan gikk opp ti kilo på så kort tid. Jeg trodde han var et klokt menneske, sier Richt.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.