SPÅR TRAVEL KVELD FOR UNITED-FORSVARET: - Roberto Soldado kan fort være spilleren som herjer med United i kveld, tror Viasat-kommentator Roar Stokke. Foto:   REUTERS/Eloy Alonso
SPÅR TRAVEL KVELD FOR UNITED-FORSVARET: - Roberto Soldado kan fort være spilleren som herjer med United i kveld, tror Viasat-kommentator Roar Stokke. Foto: REUTERS/Eloy AlonsoVis mer

- Han kommer til å terrorisere United

Roar Stokke tror Ferguson har spart seg til fant.

||| Direkte i studio kl. 20.45: Valencia - Manchester United

 (Dagbladet): Manchester United har kommet småskjevt ut i Champions League etter den begredelige 0-0-kampen mot Rangers for drøye to uker siden.

I kveld er motstanden i utgangspunktet langt tøffere.

Valencia har fått en kanonstart i den hjemlige serien, og topper tabellen med 13 poeng etter fem kamper. I tillegg vant de overbevisende 4-0 borte mot Bursaspor i den første Champions League-kampen.

Viasat-kommentator Roar Stokke sitter ringside på Mestella i kveld - og han tror kampen vil gi en skikkelig pekepinn på hvor sterke United egentlig er denne sesongen.

Selv mistenker han at årets utgave er et stykke unna laget som har vært i to av de tre siste Champions League-finalene.

HVOR GODE ER EGENTLIG UNITED?: Roar Stokke tror selv spillerne er usikre på hvor de står internasjonalt denne sesongen. Foto:   AFP PHOTO/ JOSE JORDAN
HVOR GODE ER EGENTLIG UNITED?: Roar Stokke tror selv spillerne er usikre på hvor de står internasjonalt denne sesongen. Foto: AFP PHOTO/ JOSE JORDAN Vis mer

- Jeg tror United-spillerne selv er litt usikre på hvor de står internasjonalt foran denne kampen. Det blir en eksamen artium for dem i kveld. Det er 55 000 på tribunen, Valencia-trener Unai Emery sier de knapt kan vente, og de er i flytsonen. United er litt i den andre enden av skalaen, sier Stokke til Dagbladet.

Lekker defensivt
Han er mest skeptisk til hvor skjøre United ser ut defensivt så langt. Tar man med Community Shield-kampen mot Chelsea har de røde sluppet inn 12 mål på sine ni første kamper. Det er langt flere enn United har hatt for vane de siste sesongene.

- United i serien har sluppet inn 28, 24 og 22 mål de siste tre sesongene. De har ligget på mellom 0,6 og 0,7 baklengsmål per kamp i snitt. Når du dobler det, i tillegg til at Rooney er helt ute av form og ikke den målgarantisten han var i fjor, er United i sum svekket, sier Stokke.

Til kampen i kveld er både Rooney, Paul Scholes og Ryan Giggs uaktuelle. Dermed mister United  kreativitet og offensiv slagkraft, og Stokke tror de også kommer til å få kjørt seg grundig defensivt.

Selv om Valencia kvittet seg med sine to største stjerner før sesongen - David Villa og David Silva - har erstatterne foreløpig storspilt.

- Roberto Soldado har kommet fra Getafe, og er en fantastisk bra spiller. Han kommer helt sikkert til å terrorisere United-forsvaret. Han har stor fart og er en typisk bakromsspiller, og er den store profilen offensivt for Valencia. Jeg tror fort han kan komme til å herje i kveld, spår Stokke, som også nevner Tino Costa og Aritz Aduriz som nykommere som har imponert stort.

- Et hull på midten
Rio Ferdinand er med i troppen i kveld, men det faktum at United-stopperen måtte stå under hele flyturen sier litt om ryggproblemene han sliter med.

MYE AVHENGER AV DENNE MANNEN: Med Rooney, Giggs, Scholes og Valencia må Nani stå for mye av kreativiteten i United-laget. Foto:  AFP PHOTO/ JOSE JORDAN
MYE AVHENGER AV DENNE MANNEN: Med Rooney, Giggs, Scholes og Valencia må Nani stå for mye av kreativiteten i United-laget. Foto: AFP PHOTO/ JOSE JORDAN Vis mer

- United-forsvaret har slått litt sprekker i høst. Jeg fornærmer ingen om jeg sier at Vidic og Rio var Europas beste stopperpar for 2-3 sesongen siden. Nå er Vidic fortsatt god, mens Rio er skadet det meste av tida. Og åpningen Jonny Evans har hatt på sesongen er ikke av den aller beste, konstaterer han.

Javier Hernandez, Bebe og Chris Smalling var tilvekstene i United-stallen i sommer. I Stokkes øyne var overgangsaktiviteten til sir Alex Ferguson en skuffelse.

- Det er en gjentakende spørsmål, om ikke Ferguson burde kjøpt en forsterkning på midtbanen. Jeg tror United sparte seg til fant ved å ikke kjøpe en god, kreativ midtbanemann, som kunne delt jobben med Scholes. Når Giggs og Scholes begge fortsatt er så viktige, og begge er ute, er det et hull på midten. I tillegg er de uten Antonio Valencia, som var en av deres beste spillere og kontringsvåpen i gruppespillet i fjor, og han som scoret målene for dem. Til alt hell for dem har Berbatov vært strålende så langt. Og uten Valencia er Nani helt nødt til å storspille, sier han.

Stokke sier han ikke blir overrasket om Ferguson handler en midtstopper og en midtbanespiller når overgangsvinduet åpner igjen etter jul, dersom United har slitt i Premier League og Champions League.

Ferguson ble imponert
Men selv med tap i kveld tror han ikke det er noen fare for United-avansement.

- Det er mange som lurer på hvor gode de egentlig er nå. I forhold til gruppespillet er jeg ikke bekymret på deres vegne, uansett om United gjør et dårlig gruppespill blir de ikke dårligere enn nummer to. Forskjellen på Valencia/United og Bursaspor/Rangers er veldig stor. Jeg er helt sikker på at Valencia og United blir nummer én og to. Jeg trodde kanskje United kom til å vinne gruppa som de alltid gjør, nå er jeg mer i tvil. Vi får en skikkelig test på hvor gode de vil være denne høsten i kveld, tror Stokke.

TROR UNITED BLE FOR GJERRIGE: Roar Stokke mener United mangler både en midtstopper og en kreativ midtbanespiller for å kunne kjempe på alle fronter denne sesongen. 
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
TROR UNITED BLE FOR GJERRIGE: Roar Stokke mener United mangler både en midtstopper og en kreativ midtbanespiller for å kunne kjempe på alle fronter denne sesongen. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

Sir Alex Ferguson så Valencia på nært hold forrige uke, mens hans eget lag var opptatt med ligacup mot Scunthorpe. Skotten ble imponert over det han så, i 1-1-kampen mot Atletico Madrid.

- Det laget jeg så her forrige uke var veldig bra. Vi forventer en kjempetøff kamp, de topper tabellen og er i flytsonen, sier han til klubbens hjemmeside.

Trolig får vi se Uniteds velkjente 4-51-formasjon i kveld, som de har sverget til på bortebane i Champions League de siste årene.

- Ferguson håper nok at de skal få det ene målet på en kontring eller dødball, og tette igjen bakover, tror Stokke.

DEFENSIV USIKKERHET: Baklengsmålene har rent inn for Jonny Evans og United-forsvaret så langt. Foto:  EPA/FOTOSPORTS - ROBIN PARKER
DEFENSIV USIKKERHET: Baklengsmålene har rent inn for Jonny Evans og United-forsvaret så langt. Foto: EPA/FOTOSPORTS - ROBIN PARKER Vis mer