- Han kommer tilbake

Tyske René Sommerfeldt så intervjuet med Johann Mühlegg på TV, men har ingen tro på at den tidligere lagkameraten snakker sant.

RAMSAU (Dagbladet): Mühleggs utspill på tysk TV var det store samtaleemnet etter herrenes jaktstart i Ramsau i går.

- Jeg hørte at han sa at han vil legge opp, men det tror jeg ikke før jeg får se det, sier Sommerfeldt til Dagbladet.

Til det er skigåing for viktig for Mühlegg.

- Jeg tror han gjør comeback. De siste par åra har langrenn vært det eneste i livet hans. Derfor er det vanskelig for meg å tro at han skal slutte sånn uten videre. Men jeg synes det er meget positivt at han sier at han vil gi fra seg gullmedaljene.

- Mye bråk

Sommerfeldt forteller om konfliktfylte år med Mühlegg som lagkamerat på det tyske landslaget.

- Det var mye bråk med ham hele tida. Men etter at han forandret statsborgerskap, så har han ikke vært noen belastning for oss lenger. Jeg er veldig glad for at han er spansk nå, sier Sommerfeldt.

Heller ikke Frode Estil tør helt å tro på at Mühlegg ikke kommer tilbake.

- Vi får se, da. Jeg håper Mühlegg står fram. Det kan ikke være lett å leve som en muldvarp, he, he. Han har sikkert hatt det tøft de siste åra, sier Estil.

- Men at han vil gi fra seg medaljene synes jeg er veldig hyggelig å høre.

Kristen Skjeldal tror spansktyskeren vil tjene på å komme tilbake.

- Spesielt hvis han sier unskyld samtidig. Da vil det være mye lettere for de fleste å tilgi ham det han har gjort. Så jeg skulle nesten ønske for hans del at han gjorde det, sier Skjeldal.

Gårsdagens jaktstartvinner, Mathias Fredriksson, er lut lei av å snakke om Mühlegg.

- Sterk

- Jeg orker nesten ikke å bruke energi på fyren lenger. Derfor er jeg glad dette er over, at han er dømt, og rettferdigheten seirer. Om han kommer tilbake, eller legger opp, det bryr jeg meg ikke om i det hele tatt, sier svensken til Dagbladet.

I går satte Fredriksson alle konkurrentene på plass i en meget spennende jaktstart. I en spurt blant ti mann var Fredriksson den klart råeste. Frode Estil og Kristen Skjeldal havnet bakerst i gruppa, og var naturlig nok skuffet over det.

- Jeg følte meg sterk i dag, men ble for stiv i den siste bakken. Dermed mistet jeg posisjonen. Men jeg er ikke langt bak. Målet mitt er å vinne en jaktstart i år, sier Estil.

SPURTSVAK: Frode Estil i ryggen på René Sommerfeldt i gårsdagens jaktstart. I mål var avstanden litt større. Sommerfeldt ble nummer tre, Estil nummer ni.