Han kommer uskadd fra ulykken. Så reiser han seg opp og går til angrep

Bildene som definerer sportsåret 2014.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kalenderen viser 25. desember, og om en uke vil dermed året 2014 være historie idet de siste nyttårsrakettene og champagnekorkene lander på formiddagen 1. januar.

Året som har gått har vært innholdsrikt på sportsfronten med flere store mesterskap. De største øyeblikkene kan du gjenleve i Dagbladets oppsummering av sportsåret.

Men likevel er det noen øyeblikk som bare var store i brøkdelen av et sekund. Øyeblikk som måtte foreviges der og da.

NTB Scanpix har plukket ut 33 bilder som på godt og vondt reflekterer året som har gått, og som vil bli husket for nettopp det øyeblikket.

Full kamp Et av øyeblikkene som blir trukket fram fant sted på Sachenring-banen i Hohenstein-Ernstthal i juli.

Under Moto3-racet i Tyskland Grand Prix var både Bryan Schouten og Scott Derou så uheldige at de veltet. Heldigvis kom begge førerne fra det uten skader, men opptrinnet stoppet ikke der.

Schouten mente nemlig at Derou måtte ta sin del av skylda for at han hadde endt opp i grusen, og tok bokstavelig talt saken i egne hender.

Foran forbløffede tilskuere gikk nederlenderen til angrep på landsmannen, og det medisinske personalet på arenaen måtte til slutt gripe inn for å skille de to kamphanene fra hverandre.

Bare nesten historisk Amerikanske Shaun White hadde alle muligheter til å bli historisk da han stilte til start i halfpipe-finalen under OL i Sotsji i februar.

Med seier ville han bli den første mannlige utøveren til å vinne én og samme gren til tre strake vinter-OL, men slik skulle det ikke gå.

Som bildet, tatt av Lucas Jackson, viser landet White for høyt i pipen under ett av sine førsøk, og fikk det heller ikke helt til å stemme i resten av konkurransen.

Han måtte dermed ta til takke med fjerdeplassen bak Iouri «Ipod »Podladtsjikov fra Sveits, samt Ayumu Hirano og Taku Hiraoka fra Japan.

Overkjøring En av de aller største hendelsene i året som snart er historie, var fotball-VM i Brasil.

Dette var året hvor de gulkledde endelig skulle heve trofeet på egen jord, men eventyret fikk en voldsom slutt i semifinalen da Tyskland, som til slutt gikk hen og vant det hele, maltrakterte vertsnasjonen med 7-1.

Etter kampen var hjemmelagets spillere utrøstelige, og de klarte aldri å heve seg til bronsefinalen som til slutt ble tapt mot Nederland.

BARKET SAMMEN: Bryan Schouten og Scott Derou lot nevene snakke da de diskuterte hvem som var skyld i at de begge kjørte ut. Foto: NTB Scanpix
BARKET SAMMEN: Bryan Schouten og Scott Derou lot nevene snakke da de diskuterte hvem som var skyld i at de begge kjørte ut. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FORTVILER: David Luiz og Luis Gustavo fortviler etter at Tyskland har sendt dem ut av VM med de smått ydmykende sifrene 7-1. Foto: NTB Scanpix
FORTVILER: David Luiz og Luis Gustavo fortviler etter at Tyskland har sendt dem ut av VM med de smått ydmykende sifrene 7-1. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer