Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han kommer vel med det samme smilet i år også

Løfshus vil ha dop-russernes trener fjernet.

OPPSIKTSVEKKENDE: Skilandslagets sportskoordinator Vidar Løfshus er oppgitt over at russernes trener Jurij Tsjarkovskij får fortsette etter de nye dopavsløringene. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
OPPSIKTSVEKKENDE: Skilandslagets sportskoordinator Vidar Løfshus er oppgitt over at russernes trener Jurij Tsjarkovskij får fortsette etter de nye dopavsløringene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer


Vidar Løfshus reagerer kraftig på at Russlands landslagstrener Jurij Tsjarkovskij får fortsette etter de nye dopingavsløringene.

— Det mest oppsiktsvekkende med denne saken er at den russiske sjeftreneren overlever og at FIS (Det internasjonale skiforbundet) ikke fjerner ham. Han kommer vel med det samme smilet når han møter opp på Beitostølen også i år. Dette irriterer meg faktisk, sier landslagets sportskoordinator Løfshus til Adresseavisen.

Tirsdag kveld ble det kjent at OL-mesterne Julia Tsjepalova og Jevgenij Dementjev testet positivt for EPO-bruk. De to er langt fra de første russerne som er dopingavslørt de siste årene.

— Dette er skummelt i forhold til sporten vi driver. Vi må se litt på strafferegimet. Utestengelse i to år er kanskje litt for kort. Løpere som blir tatt kunne i hvert fall ha mistet et OL, sier Løfshus, og legger til:

— Det som er positivt i denne saken er at Russland tar dette temaet på alvor. Det er litt i tråd med det Vladimir Putin har sagt i forbindelse med Sotsji-OL i 2014.

Allroundlandslaget i langrenn er samlet i Trondheim denne uken. Løpere og ledere rister på hodet over avsløringene.

— Det er en trist sak for langrennssporten, men samtidig viser det at systemet fungerer, sier landslagskaptein Eldar Rønning.

(NTB)

DOPTATT: Tirsdag kveld ble det kjent at OL-mesterne Julia Tsjepalova og Jevgenij Dementjev (bildet) testet positivt for EPO-bruk. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jean-Paul Pelissier
DOPTATT: Tirsdag kveld ble det kjent at OL-mesterne Julia Tsjepalova og Jevgenij Dementjev (bildet) testet positivt for EPO-bruk. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jean-Paul Pelissier Vis mer
OVERLEVER: Den russiske hovedlederen  Jurij Tsjarkovskij.
Foto: Erik Johansen / SCANPIX
OVERLEVER: Den russiske hovedlederen Jurij Tsjarkovskij. Foto: Erik Johansen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling