Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han kostet fire millioner og var VIFs «soleklare førstevalg.» Nå ser han endelig ut som en måltyv

Deshorn Brown tomålsscorer i bunnoppgjøret.

LUKTER MÅL: : Vålerengas Deshorn Brown scoret scoret for Vålerenga etter bare seks minutter, og presenterte seg positivt nok en gang fot Oslo-laget. Med tre mål så langt begynner jamaicaneren å ligne litt på den målscoreren Vålerenga bladde opp fire millioner for å sikre seg. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
LUKTER MÅL: : Vålerengas Deshorn Brown scoret scoret for Vålerenga etter bare seks minutter, og presenterte seg positivt nok en gang fot Oslo-laget. Med tre mål så langt begynner jamaicaneren å ligne litt på den målscoreren Vålerenga bladde opp fire millioner for å sikre seg. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Vålerenga - Start 2-0 (1-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Tre poeng på de seks første seriekampene er det svakeste Kjetil Rekdal har levert som tippeligatrener - og med et Start-lag med like svak poengfangst var det serierundenes desiderte bunnoppgjøret som ble sparket i gang på landslagsarenaen i kveld.

Tre poeng var det eneste som kunne pynte litt på poengfangsten for vertene i kveld, og Oslo-laget forsikret at de ville gå rett i strupen
på gjestene fra Sørlandet fra start.

Og det ble en pangstart på Ullevaal for de blå-hvite:

God Zahid Deshorn Brown sendte Vålerenga opp i ledesen bare seks minutter ut i oppgjøret:

Ghayas Zahid - som ser ut til å ha gjenfunnet noe av taktene fra i fjor - serverte jamaicaneren en presis stikkball, hvorpå Brown rundet Håkon Opdal og trillet ballen i åpent mål.

En start som må ha roet nervøse VIF-nerver etter 0-4-rundjulingen i Molde sist. Og Brown - som i fjor sleit med å forsvare merkelappen som erstatter for målmaskinen Vidar Örn Kjartansson - kunne ha fått noen flere anerkjennende nikk om han hadde doblet ledelsen ti minutter seinere. Styringen fra Simon Larsens innlegg gikk derimot til side for mål.

Men det skal han ha, Deshorn Brown, det lukter mer mål av spissen i år enn i fjor. Kjetil Rekdal lanserte jamaicaneren som det «soleklare førstevalget» som erstatter for målmaskinen Vidar Örn Kjartansson, men spissen noterte seg for bare sju scoringer på 23 kamper, og bidro til at sesongen ble et godt stykke under pari.

Og selv om tre poeng i kveld gjør at VIF avanserer fra 15. til 13. plass, så er det 12 poeng opp til serieleder Rosenborg og mye arbeid gjenstår før dette mannskapet har blir en troverdig regelmessig poengplukker.

At de har fått fire scoringer ut av Deshorn Brown de fire siste kampene er det de kan glede seg mest over så langt.

Nære Brown-dobbel VIF-spissen fikk en god mulighet til å doble ledelsen etter et drøyt kvarter. Et godt innlegg fra Simon Larsen fant Deshorn Brown i feltet, men avslutningen gikk til side for mål.

Etter å ha blitt trykket bakvoer de første 20 minuttene, så spilte gjestene fra Sørlandet seg inn i kampen. I en timinuttersperiode fra det 21. minutt spilte Start seg til fire brukbare målsjanser, med Robert Sandnes' heading fra fem meter som den største muligheten. Godt keeperspill fra Aslak Falch, som fikk armene kjapt opp og slo til corner, reddet Vålerenga i den situasjonen.

Offside-mål Men etter å ha ridd av den gode Start-perioden, så viste målsniken Brown seg fram igjen. To minutter før pause prikket han ballen forbi Håkon Opdal for andre gang, men dommer Svein Oddvar Moen blåse helt korrekt for offside etter en frekk VIF-variant på frispark. Og igjen var det Ghayas Zahid som var nest sist på ballen.

Deshorn Brown skal ha kreditt for at han som spiss instinktivt jaget ballen, men om han hadde latt ballen gå til Rasmus Lindkvist i stedet, så ville Vålerenga vært på rett side av offsidegrensa i den situasjonen.

Kjedelig andreomgang Om de første 45 var brukbare rent underholdningsmessig, så ble det traurere etter pause. I det kampen så ut til å renne ut i en 1-0-seier, så var Deshorn Brown frampå igjen to minutter før slutt - med sin andre scoring for dagen.

Etter en opprulling på venstresida endte ballen hos Brown i feltet. Han tverrvendte og overmannet Håkon Opdal med en rapp avslutning med venstre. Klinisk og måltyvaktig fra Deshorn Brown.

Og Start da?
Vondt er bitt verre for Steinar Pedersen og hans mannskap. Sørlendingene er nå eneste lag med tre poeng, og tar vi med fjorårets sesong i regnskapet, så står Start uten seier på lagets siste 22 kamper - siden 4-1-seieren mot Stabæk 4. juli i fjor.

Underveis så det heller ikke pent ut for Start - med unntak av en hyggelig periode i førsteomgang. Fra Drillo er dommen knallhard etter bare sju seriekamper:

- Det lukter nedrykk av det Start holder på med.

Hele Norges coronakart