Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han kræsja rett foran meg, og da var det over og ut

Stian Sivertzens siste håp var at resten skulle falle.

LITT PÅ ETTERSKUDD: Stian Sivertzen, her i gult i semifinalen, kom litt bakpå i flere av heatene. Fram til finalen gikk det bra, men når det virkelig gjaldt var han maks uheldig. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Segar
LITT PÅ ETTERSKUDD: Stian Sivertzen, her i gult i semifinalen, kom litt bakpå i flere av heatene. Fram til finalen gikk det bra, men når det virkelig gjaldt var han maks uheldig. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Segar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Stian Sivertzen fulgte egentlig samme opplegg i finalen som det som hadde fungert i heatene tidligere på dagen - han brukte en dårlig posisjon ut fra start til å jobbes seg framover og bruke farten mot slutten.

Det virket som god kjøring både teknisk og taktisk, men i finalen gikk det galt. Da italieneren Luca Matteotti gikk overende rett foran brettet til nordmannen, var medaljedrømmen død.

- Det var et eller annet som skjedde i starten som gjorde at jeg kom bak, men jeg begynte å ta litt innpå etter hvert. Jeg var klar for å kjøre forbi et par stykker, i hvert fall, men så kræsja han rett foran meg og da er det over og ut, sier Sivertzen.

- Jeg måtte svinge rundt ham, og de andre bare stakk av. Det fungerte bra i de andre heatene, men ikke i finalen. Jeg hadde en god følelse, men det er vanskelig når det er så vått, det skal så lite til for å gjøre en feil, sier han.

Fornøyd Han er likevel fornøyd med femteplass i OL, og med historien han har med alvorlige skader er det lett å forstå at man ikke depper over en finaleplass i lekene.

- Jeg er egentlig kjempefornøyd med å komme til finalen, og der prøvde jeg så godt jeg kunne. Det gikk bare ikke, men jeg er kjempefornøyd med femteplass, sier Stian Sivertzen.

- Det blir veldig tett, men når folk tryner når du egentlig er på vei forbi, så går det utover flere. Og det skjer ofte. Jeg skjønte at det var over da han falt. Jeg hadde et lite håp om at alle skulle falle foran der, men sånn var det ikke, sier Sivertzen med et stort smil.

Må bli bedre starter Nå gjenstår et par verdenscuprenn, og målet er å bli nummer tre sammenlagt.

Men nordmannen innser at han må jobbe med starten sin - selv om det til tider kunne virke som en taktikk i dag.

- Det er ikke bevisst. Det er noe jeg må jobbe med. Jeg vet ikke hva, men jeg må høre litt med de andre, sier Sivertzen og ler.

Pierre Vaulier fra Frankrike tok gullet, foran Nikolaj Oljunin fra Russland og bronsevinner amerikanske Alex Deibold.

Hele Norges coronakart