- Han kunne blitt skadet for livet

Svensson ble liggende blødende på bakken etter albue i ansiktet.

Kritikken haglet mot dommer Kjetil Sælen fra Per Joar Hansen etter gårsdagens kamp på Haugesund stadion. Rosenborg-treneren følte seg snytt for poeng som følge av flere kontroversielle straffesituasjoner - samt en omdiskutert hendelse hvor albuen til hjemmelagets Ugonna Anyora traff Jonas Svensson i kjeven etter 17 minutter.

- Jonas kunne blitt skadet for livet. Hadde det skjedd på gata, ville Anyora blitt fengslet, påstår Hansen.

Trist FKH-trener
Haugesund-trener Jostein Grindhaug avfeier imidlertid påstandene om at albuen var tilsiktet.

- Det var den absolutt ikke. Den ser stygg ut, men Anyora ville aldri gjort det med vilje. Det er likevel trist og leit at det skulle gå utover Svensson, sier Grindhaug. 

Hansen kunne ikke forstå at nigerianeren ikke ble utvist for det han karakteriserte som et rent overfall. 

- Da hadde vi fått spilt 11 mot 10, og mye ville vært annerledes. Det er utrolig at en norsk toppdommer ikke får det med seg, sier Hansen.

Dommer Sælen innrømmet selv etter kampen at han tolket episoden feil.

- Den ser stygg ut på bildene. Jeg er usikker på om det er et slag, men der og da oppfattet jeg det ikke slik. Om det skulle vært gult eller rødt er vanskelig å si i etterkant, mener Sælen.

La seg langflat
Det var imidlertid ikke bare den situasjonen som fikk Rosenborg-treneren til å se rødt.

Etter 15 minutter tildelte Sælen hjemmelaget straffespark for en hands på Per Verner Rønning - etter at et innlegg fra FKHs Daniel Bamberg traff RBK-stopperen i ryggen innenfor 16-meteren. I 2. omgang valgte han derimot å holde fløyten i lomma da Tobias Mikkelsen ble sakset ned av Haugesunds Vegard Skjerve.

- Begge situasjonene er feil. Det innrømmer jeg. Jeg forstår at Rosenborg er skuffet, sier Sælen, og fortsetter:

- Dette var altfor dårlig dømming fra min side. Jeg kan bare beklage.

Snytt for seieren
Den beklagelsen betydde lite for Hansen, som ba om noen ord med Sælen på tomannshånd etter oppgjøret. 

- Jeg føler vi blir snytt for seieren. Gutten gjør en gedigen innsats utpå der, men har ikke en sjanse når ting blir som de blir.

Hansen mente Rosenborg var det beste laget, og så derfor ingen grunn til å la seg stresse av tre forspilte poeng i tetstriden. 

-Det betyr ingenting. Vi taper på grunn av mange rare situasjoner. Nå skal vi ta ut aggresjonen mot Sandnes Ulf i neste kamp, forteller Rosenborg-treneren.

Hans trenerkollega hadde derimot grunn til å være strålende fornøyd med lagets første kamp på klubbens totalrenoverte stadionanlegg.

-Seieren var utrolig viktig for oss. Vi hadde marginene på vår side, men jeg er fornøyd med at vi klarte å kanalisere energien på en så god måte, sier Grindhaug.

Søderlunds revansj
Han fikk se landslagsspiss Alexander Toft Søderlund score sitt første mål på 238 dager, da han hamret ballen nådeløst i mål bak en sjanseløs Aleksander Lund Hansen i Roseborg-buret etter 35 minutter. 

- Det var kjekt for Søderlund og for oss som klubb. Det har vært mye mas rundt måltørken. Nå kommer det forhåpentiligvis mange flere, sier en fornøyd Grindhaug.