Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han kunne endt opp som «Waynus McRooney»

Fikk tilbud om å spille for Skottland.

MCROONEY: Wayne Rooney fikk i sin tid tilbud om å representere Skottland. Det takket han nei til. Nå skal han være med på å ta England til VM i Brasil. Foto: AFP PHOTO/Paul ELLIS
MCROONEY: Wayne Rooney fikk i sin tid tilbud om å representere Skottland. Det takket han nei til. Nå skal han være med på å ta England til VM i Brasil. Foto: AFP PHOTO/Paul ELLIS Vis mer

(Dagbladet): I disse landslagstider har mye handlet om tilhørighet og hvem som skal og bør representere hvem.

Manchester Uniteds nye stjerneskudd, Adnan Januzaj, har fått mye oppmerksomhet da han i praksis kan velge mellom seks nasjoner når han en dag skal starte sin landslagskarriere.

Arsenals Jack Wilshere har bidratt med ytterligere bensin til bålet da han mener at «kun engelskmenn» skal spille for England.

McRooney Nå har det også kommet for en dag at en av Englands største stjerner, Wayne Rooney, har fått tilbud om å spille for en annen nasjon - nemlig Skottland.

Det er den tidligere skotske landslagssjefen Berti Vogts som forteller at han i 2002 tok turen til Evertons treningsfelt for å snakke med stortalentet. Han hadde nemlig funnet ut at Rooney hadde en skotsk bestemor, og dermed kunne spille for Skottland om han ønsket det.

PRØVDE SEG: Berti Vogts lot ikke muligheten gå fra seg, og prøvde å overbevise Wayne Rooney til å ta på seg den skotske landslagsdrakten for elleve år siden. Foto: AFP PHOTO PATRIK STOLLARZ
PRØVDE SEG: Berti Vogts lot ikke muligheten gå fra seg, og prøvde å overbevise Wayne Rooney til å ta på seg den skotske landslagsdrakten for elleve år siden. Foto: AFP PHOTO PATRIK STOLLARZ Vis mer

- Jeg sa til ham at han kunne spille for Skottland om han ønsket det, men han gjorde det klart at han var engelsk, sier Vogts, som nå trener landslaget til Aserbajdsjan, ifølge Daily Mail.

Og riktig nok, året etter debuterte en 17 år gammel Wayne Rooney på det engelske landslaget. Siden den gang har han samlet ikke ubetydelige 84 landskamper under beltet, og notert seg for 36 mål.

Fergie-rift Rooney og England har to kamper igjen av VM-kvalifiseringen. Først møter de Montenegro på tirsdag før Polen kommer på besøk på tirsdag. Med to seiere er de klare for Brasil-tur.

Rooney har også vært i medienes søkelys det siste døgnet etter sitt intervju med The Times. Her gjorde kan det klinkende klart at det var gamlesjefen Sir Alex Ferguson som var skyld i at han ikke har vært på topp det siste året, og at han følte han spilte utenfor posisjon.

- Jeg følte ikke at jeg fikk tid til å finne formen som spiss.  Jeg spilte OK på midtbanen, men det var ikke der jeg ville spille, innrømmer Rooney til den engelske avisa.

Det ironiske er at han for ett år siden meldte på Twitter at han likte rollen på midtbanen. Det er ikke alltid lett å forstå seg på fotballspillere.

- Jeg liker min nye midtbanerolle. Alltid involvert i spillet, skrev Rooney.

ISFRONT: Rooney og Ferguson var ikke bestevenner mot slutten av skottens tid i Manchester United. Nå sier Rooney at de ikke har snakket sammen siden Ferguson takket for seg. Foto: AP Photo/Jon Super
ISFRONT: Rooney og Ferguson var ikke bestevenner mot slutten av skottens tid i Manchester United. Nå sier Rooney at de ikke har snakket sammen siden Ferguson takket for seg. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling