Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han kunne spilt for de beste lagene i Europa. Han er en av de aller største

Scheie minner Odd Iversen.

MINNES: Arne Scheie forteller til Dagbladet at Odd Iversen vil bli husket som en av de største norske fotballspillerne gjennom tidene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MINNES: Arne Scheie forteller til Dagbladet at Odd Iversen vil bli husket som en av de største norske fotballspillerne gjennom tidene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag kom nyheten om at Odd Iversen har gått bort - 69 år gammel.

Mange vil minnes den tidligere Rosenborg- og Vålerenga-spissen på en god måte, men det er ikke mange som har fulgt hans karriere nærmere enn Arne Scheie.

NRK-legenden forteller til Dagladet at han «Ivers» vil bli husket som en av de aller største.

- Det var veldig triste nyheter. For meg er han en av de aller største og beste norske fotballspillere jeg noen gang har sett. Han hadde absolutt alt - gjennombruddskraft, avslutninger med begge bein, og han hadde fart, sier Scheie.

Scheie trekker også fram Iversens karakter og personlighet som noe han ikke vil glemme.

- Personlig har jeg et veldig godt forhold til ham. Jeg fikk anledning til å kommentere ham såvel som møte ham privat. Han var en utrolig fin fyr, sier han.

I tillegg til karrieren i Rosenborg og Vålerenga, tilbragte trønderen også noen år som proff i utlandet. Dessverre ikke i en klubb av et slikt kaliber som han fortjente ifølge Scheie.

- Jeg skulle verken den gang eller nå råde noen til noe, men det som er synd er at han gikk til Belgia og det jeg må kunne kalle en bakgårdsklubb i Mechelen. Han hadde forutsetninger for å spille for de absolutt beste i Europa.

Er det noen spesielle «Ivers-øyeblikk» du husker godt?

- Det er så mange øyeblikk med storheter som «Ivers». Han vil for alltid bli husket som den spissen som scoret mål og som ofret alt for å score disse målene, sier Scheie.

TEMPERAMENT: Odd Iversen i disputt med Ronnie Hellström under en landskamp mellom Norge og Sverige på Ullevi. Foto: Tommy Wiberg /Pressens Bild
TEMPERAMENT: Odd Iversen i disputt med Ronnie Hellström under en landskamp mellom Norge og Sverige på Ullevi. Foto: Tommy Wiberg /Pressens Bild Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media