Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han lærte meg småtriks jeg aldri har fortalt videre

United-spillere hyller Solskjær foran Old Trafford-returen.

HYLLER SOLSKJÆR: Både Welbeck (nummer 19) og Tom Cleverley (nummer 23) er fulle av lovord om Ole Gunnar Solskjær (innfelt). Foto: AP / AFP / NTB scanpix
HYLLER SOLSKJÆR: Både Welbeck (nummer 19) og Tom Cleverley (nummer 23) er fulle av lovord om Ole Gunnar Solskjær (innfelt). Foto: AP / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjennom 11 år var Ole Gunnar Solskjær en trofast målgarantist som spiller for Manchester United, og i 1999 oppnådde han heltestatus da han ble matchvinner i Champions League-finalen mot Bayern München.

Da han la opp som spiller, bar det over til trenersiden, der han jobbet med de unge spissene og dirigerte United-reservene i totalt tre år. Siden gikk han til Mole, ledet laget til to strake seriegull og i januar ble han som kjent klar for Cardiff.

Førstkommende tirsdag skal han føre troppen sin ut på sin gamle hjemmebane. Det blir første gang siden han forlot United i 2011 at han entrer Old Trafford og håper på United-tap.

Hyller Solskjær På motsatt side ønsker imidlertid hans gamle elever og nåværende United-spillere ham velkommen.

- Som barn og United-fan så jeg Ole score veldig mange mål. Jeg så hva han gjorde for klubben og han var fantastisk. Det finnes ikke andre ord for å beskrive ham, sier Danny Welbeck ifølge klubbens egne hjemmesider.

Likevel har Welbeck flere superlativer i retning Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg føler meg priviligert som hadde Solskjær som trener etter at han la opp som spiller. Jeg hadde flere økter med Ole, og jeg følte straks at han kom til å bli en god trener. Han lærte meg veldig mye, for eksempel en masse småtriks jeg ikke har sagt videre til noen. Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre det bra i Premier League, og jeg ønsker han alt mulig godt, sier han.

Støtter hyllesten Tom Cleverley er enig med lagkameraten.

- Han var slik en fantastisk avslutter og ekstremt profesjonell. Jeg pleide alltid å se på når han trente avslutninger da jeg var på vei oppover i systemet. Deretter ble han treneren min på reservelaget, og det var en god erfaring, legger han til.

Solskjær står foran en vanskelig oppgave med å holde Cardiff i Premier League. Laget ligger helt sist i Premier League, men Solskjær har ikke ligget på latsiden med tanke på overganger. I går ble Jo Inge Berget klar for klubben, og fra før av har Solskjær sikret seg underskriftene til Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem. Cleverley tror Solskjær har det som skal til for å løfte klubben ut av gjørma.

- Han var alltid ganske rolig, og som spiller var han alltid snill. Men han hadde definitivt en mer disiplinert side, og du visste at du måtte jobbe hardt. Han kjenner gamet veldig godt, og teknisk var han en veldig god trener, sier midtbanespilleren.

Forventer applaus Solskjær kan vente seg applaus når han returnerer til sin gamle hjemmebane tirsdag, men Cleverley håper imidlertid at han ikke får med seg noe fra akkurat det møtet.

- Han er en klubblegende, så fansen kommer til å ta han imot på en flott måte. Forhåpentligvis kommer han til å gjøre det bra med Cardiff, men ikke tirsdag kveld, avslutter han.

HENTER NORDMENN: Ole Gunnar Solskjær har hentet tre nordmenn til Cardiff. Senest i går ble Jo Inge Berget klar for klubben. Foto: Cardiff FC
HENTER NORDMENN: Ole Gunnar Solskjær har hentet tre nordmenn til Cardiff. Senest i går ble Jo Inge Berget klar for klubben. Foto: Cardiff FC Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!