- Han led i hvert fall ikke, og hadde det ikke vondt

Aleksander Hetland mistet plutselig treningskameraten sin.

Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN / OSLO (Dagbladet): Et svømmelandslag i sorg etter Alexander Dale Oens plutselige bortgang tirsdag kom i dag tilbake til Norge.

De landet på Gardermoen omtrent en time forsinket, og ble møtt av et ventende pressekorps ved ankomsthallen. Utøverne hadde selv bedt om å slippe intervjuer ved ankomst, men Alexander Dale Oens treningskamerat Aleksander Hetland valgte likevel å snakke med pressen.

- Hvordan er det å komme tilbake til Norge?

- Det blir rart. Plutselig har jeg ikke treningskompisen min lenger. Vi hadde lagt store planer for sommeren. Nå må jeg bare ta en dag av gangen. Likevel vil jeg fortsette fremover på det jeg har startet, og det Alex var på vei til, sier Hetland.

- Hvordan opplevde du Dale Oen på treningsleiren?

- Alex var positiv, på hugget. Han hadde virkelig kommet seg tilbake i trening, han pushet meg, og jeg følte at jeg pushet ham, sier Hetland til Dagbladet.

Kanondag Tidligere på tirsdag, 1. mai, hadde Hetland og Dale Oen spilt golf sammen, og det siste de gjorde var å kjøre hjem sammen.

- Vi var enige om at det hadde vært en kanon dag. Alt hadde vært helt fint. Det var siste gang jeg snakket med ham. Alex hadde det fint og var lykkelig helt til siste dagen. Jeg snakket med Ola (Rønsen, landslagslege, og i hvert falll hadde han det fint og var lykkelig helt til den siste dagen. Han led ikke, og han hadde ikke vondt eller noe sånt. Det var en kanondag. Vi spilte 18 hull, og den dagen vil jeg huske resten av livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer