DRØMMEDEBUT: Nicklas Bendtner scoret i eliteseriedebuten. Selv mener han at han har mer å gå på. Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix
DRØMMEDEBUT: Nicklas Bendtner scoret i eliteseriedebuten. Selv mener han at han har mer å gå på. Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpixVis mer

Bendtners drømmedebut på Lerkendal:

- Han ligger på jekketralle her nå. Vi får se om vi får ham ut

Bendtner fikk en optimal debut i eliteserien. Selv mener både han selv og trener Ingebrigtsen at han har mer å gå på.

Rosenborg - Odd 3-0

LERKENDAL/OSLO (Dagbladet): Nicklas Bendtner fikk en drømmedebut i Rosenborg-trøya da han scoret det første - og forløsende målet - i Rosenborgs 3-0-seier mot Odd søndag kveld.

- Det var en god debut, det føltes godt, sier Bendtner.

Men han føler selv han har en del å gå på før han når toppnivået.

- Jeg er ikke 100 prosent der jeg ønsker å være. Nå handler det om kampptrening og kontinuitet, heldigvis har vi tre kamper denne uken, så det blir mange muligheter for meg til å bygge opp formen, sier Bendtner til Dagbladet.

God følelse

Denne uka venter nemlig både Sandefjord og Molde for den regjerende cup- og seriemesteren. Det betyr mye for både laget og Bendtner å få en god start.

- Det var en god debut, det føltes godt. Det var viktig å vinne kampen for oss. I første halvdel spiller vi ikke så godt som vi vil, og forløsningen kom etter det første målet. Da fikk vi litt større tro på det, sier dansken.

Han fortsetter:

- Det var viktig for meg, dette. Jeg fikk en fin mottakelse.

Trener Kåre Ingebrigtsen var også fornøyd med Bendtners innsats. Men også han er klar på at han har mer inne.

På jekketralle

- Han har et stykke igjen. Han er en god spiller, men det handler like mye om at vi må bli kjent med hverandre og at vi kan få utnyttet ham enda mer. Vi må lære ham bedre å kjenne. Det tror jeg vi gjør ganske fort, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Han trenger en sjanse. Den første sjansen han får, den setter han. Det er jo derfor vi har hentet ham hit, for at han skal gjøre oss bedre.

- Hvordan er kroppen hans nå etter 90 minutter?

- Han ligger på jekketralle nå. Vi vet ikke om vi får ham ut, flirer Ingebrigtsen.

- Jeg tror det er bra. Han har trent tøft og bra nå. Jeg tror han er veldig fornøyd nå.

- Blir lorden av Lerkendal

Da Rosenborg signerte Bendtner for en snau måned siden, ble han raskt det heteste navnet i norsk fotball - både på grunn av CV-en og andre episoder.

Men det er heller ingen tvil om at Bendtner fortsatt er stor i Danmark. Danske aviser har nemlig viet stor spalteplass til danskens eliteserie-debut søndag kveld.

EkstraBladet direkterapporterte fra kampen. Senere er avisens sportsredaktør, Allan Olsen, klar i sin tale:

- Du blir lorden av Lerkendal, skriver Olsen i en kommentar.

Hvis kampen mot Odd - som tross alt ble nummer tre i ligaen i fjor - forespeiler hvordan sesongen vil bli for Bendtner, så kommer han til å score massevis av mål. Eller, han får iallfall sjansen til det. Så overlegne vil nemlig Rosenborg være i mesteparten av kampene sine, skriver sportsredaktøren.

Han påpeker også at systemet med en midtspiss og to på kanten, er som skreddersydd for Bendtner.

- Var det den gamle Bendtner vi så? Nja, det ville være merkelig med så få kamper i beina. Men det var til gjengjeld gnist og glede.