SKUFFET: Wayne Rooney var ikke spesielt fornøyd etter at manager Alex Ferguson tok ham av banen etter en drøy time mot Besiktas i Champions League.Foto: Murad Sezer, Reuters/Scanpix
SKUFFET: Wayne Rooney var ikke spesielt fornøyd etter at manager Alex Ferguson tok ham av banen etter en drøy time mot Besiktas i Champions League.Foto: Murad Sezer, Reuters/ScanpixVis mer

- Han liker aldri å bli byttet ut

Ferguson om Rooneys støvelkasting.

|||(Dagbladet.no): Besiktas - Manchester United 0-1.

Wayne Rooney var tydelig forbannet da han ble byttet ut etter en drøy time. På vei av banen kranglet han med tilskuerne, og da han hadde satt seg på benken, kastet han støvelen i bakken i sinne.

- Han liker aldri å bli byttet ut. Han har så mye energi at han vil spille hele tida, sier manager Alex Ferguson ifølge BBC.

Det er flere store stjerner som har mistet United-sjefens tillit etter å ha opponert mot ham, men Rooney har kanskje litt å gå på i så måte. Ferguson tar i alle fall spissen sin i fullt forsvar utad.

Planlagt bytte
Ferguson sier samtidig at byttet var planlagt fra første stund.

- Han hadde spilt en time som enslig spiss, derfor var det hele tida meningen at han skulle ut, sier Ferguson.

Rooney kranglet også med hjemmesupporterne. Kanskje ikke det smarteste å gjøre midt i alt oppstyret rundt Emmanuel Adebayors disputt med Arsenal-supporterne.

- Så det ikke
Ferguson «tar en Wenger» og hevder han ikke så episoden.

Og skyver skylda halvveis over på engasjerte tyrkiske fans.

- Jeg så det ikke, og Wayne nevnte det ikke for meg. Men det er et lettantennelig publikum her i Tyrkia, slik har det alltid vært. Hvis du tenker tilbake til 1993 da vi spilte mot Galatasaray, var det litt av en krig. Fansen var utrolige den gangen, de er veldig emosjonelle og de kan reagere, sier Ferguson ifølge Uniteds hjemmeside.