Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han løper de andre på laget i senk

United-treneren sier det er en nytelse å se Mats Møller Dæhli i aksjon.

STORE FORVENTNINGER: Mats Møller Dæhli (17) kan bli den sjette nordmannen til å spille for førstelaget til Manchester United. Det kommer i hvert fall ikke til å stå på holdningene - ifølge reservelagstrener Warren Joyce er 17-åringen desperat etter å lykkes. Foto: Per-Åge Eriksen / Scanpix
STORE FORVENTNINGER: Mats Møller Dæhli (17) kan bli den sjette nordmannen til å spille for førstelaget til Manchester United. Det kommer i hvert fall ikke til å stå på holdningene - ifølge reservelagstrener Warren Joyce er 17-åringen desperat etter å lykkes. Foto: Per-Åge Eriksen / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Warren Joyce er mannen som overtok Manchester Uniteds reservelag etter at Ole Gunnar Solskjær dro til Molde.

Nå har han ansvaret for blant annet Mats Møller Dæhli (17), som ble belønnet med opprykk fra juniorlaget tidligere i sommer.

Den overgangen har Dæhli taklet utmerket.

- Holdningene hans er førsteklasses. Alt han har gjort nå i sommer på reservelaget har vært førsteklasses. Det fysiske også. Han har vel løpt de fleste andre på laget i senk. Det har rett og slett vært en nytelse å ha ham på laget, sier Joyce til united.no.

Desperat etter suksess
Dæhli spiller fortsatt en og annen kamp på juniorlaget, for eksempel mot Stoke på lørdag, da han ble med i tilfelle noen av de andre ble skadet.

I går trente han med stjernene på førstelaget på dagen - før han maste seg med i troppen til en reservelagskamp seinere på kvelden.

- Han gjør nemlig alt han kan for å lykkes. Man kan nesten si at han er desperat etter å lykkes. Det er det positive, sier Joyce til supporternettstedet.

Etter forrige sesong ble 17-åringen kåret til årets akademispiller i United, som førsteårs junior. Det er det ikke så mange som har gjort før ham.

Ole Gunnar Solskjær har overfor Dagbladet beskrevet ham som en blanding av Paul Scholes og Magnus Wolff Eikrem. Fortsatt har Dæhli en del å gå på fysisk før han for eksempel er moden for et innhopp i ligacupen, en arena der sir Alex Ferguson liker å teste ut noen av de unge talentene i klubben.

Klarer seg godt mot stjernene
Men Joyce sier at nordmannen klarer seg bra mot førstelagsspillerne på trening.

- Da handler det mest om balløvelser som å ikke miste ballen og spill på liten bane. Er han med på det er det ingen problemer i det hele tatt. Han kan tross alt behandle en fotball. Han er smart, og har gjort det bra mot førstelagsspillerne i de øvelsene. Han klarer seg fint. Så vet vi selvsagt at fotball normalt spilles på en større bane, og at man må ta gode avgjørelser og gjøre de rette tingene på rett sted også der, sier han.

Dæhli kommer til å ha fullt fokus på United det neste året, noe som innebærer at han dropper landslagsspill for Norge i en periode.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb trenger nok uansett ikke bekymre seg for at 17-åringen går glipp av internasjonal matching - han trener tross alt jevnlig med noen av verdens beste spillere og får testet seg mot større og sterkere spillere på reservelaget utover vinteren.

- Han kan egentlig utvikle seg mer på treningsfeltet enn i kampene. Dette fordi han da trener med eldre og sterkere spillere som gjør ting litt raskere. Det er uhyre nyttig å få trene i det tempoet hver dag, sier Warren Joyce til united.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media