FRISK IGJEN: Henning Hauger (t.h.) under gårsdagens kamp mellom Lillestrøm  og Viking. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
FRISK IGJEN: Henning Hauger (t.h.) under gårsdagens kamp mellom Lillestrøm og Viking. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Vis mer

- Han lukket øynene og levde seg inn i musklene mine

Henning Hauger om møtet med tysk «mirakeldoktor».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm - Viking 0-0.

Fra 2002 til 2011 var Henning Hauger (27) en høyt skattet spiller i Stabæk. Så kom Bundesliga-klubben Hannover 96 på banen, og treet så ut til å vokse inn i himmelen.

Men oppholdet i Tyskland ble ikke helt som han drømte om. Smerter i lysk og mage satte ham på sidelinja, og nå er Hauger lånt ut til Lillestrøm.

- Jeg er helt skadefri, sier han utenfor garderoben på Åråsen etter 0-0 mot Viking i går.

Desperat Å bli parkert på sidelinja når du bare ønsker å blomstre foran trener, fans og TV-seere, kan gjøre en hvilken som helst fotballspiller desperat.

I en periode oppsøkte Hauger den tyske legen Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart (70). Han går for å være verdens ledende doktor på idrettsskader, men er også kontroversiell. Årsaken er historier om omstridte injeksjoner - med blant annet blod fra kalv.

Müller-Wohlfart har jobbet tett på Bayern München og tyske landslagsspillere. Blant utøverne han har behandlet er Jürgen Klinsmann, Ronaldo, Michael Owen og Jonathan Woodgate.

Her forteller Hauger om sitt møte med den tyske legen da skadene herjet:

- Han satt og kjente på meg. Det var av litt spesiell karakter. Han lukket øynene sine og lagde show. Jeg vet ikke helt hva han drev med. Men han levde seg tydeligvis inn i musklene.

- Litt spesielt Midtbanemotoren fortsetter:

- Det var litt spesielt. Men jeg vil ikke si at han var en mirakelmann. Jeg ble sendt videre til en annen lege som opererte meg. Men problemene dukket opp igjen. Så ble jeg sendt til en ny lege. Og etterpå har det gått greit.

Etter planen skal Hauger tilbake til Hannover 1. januar.

- Jeg har tre år igjen av kontrakten. Vi får se hva treneren tenker, sier han om den saken.

Gode opplevelser Derfor er det viktig å spille på seg gode opplevelser i Lillestrøm - bevise at han ikke har glemt gamle kunstner. Hauger har 23 landskamper for Norge, og vil ikke ha noe imot Drillos oppmerksomhet igjen.

Trøbbelet i Tyskland har sendt ham ut i kulda.

I går ble det 0-0 mot Viking på Åråsen.

- Vi var dårlige i 1. omgang. Vi mistet ballen for lett, og det ble litt for store avstander i laget. Det var bedre i 2. omgang.

Han fortsetter:

- Fysisk sett går det greit for meg. Men jeg trenger et par kamper for å komme ordentlig i form.

Hyllet Pål Strand Om gårsdagens fight på Åråsen ikke var av det spektakulære slaget, sto det likevel bare vinnere igjen blant spillerne og supporterne. De hyllet tidligere Lillestrøm-spiller Pål Strand, som falt om med hjertestans denne uka.

Hvordan Strands familie reagerte, kan du lese om i Dagbladets papiravis i dag.

- Alle i Lillestrøm er glade i Pål Strand. Det skulle bare mangle at vi ikke markerte det som har skjedd, sier Henning Hauger.

OMSTRIDTE METODER: Idrettslegen Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart (t.h.) er omstridt, men også mye brukt. Her sitter han på den tyske benken under sommerens EM-sluttspill. Foto: MICHAEL SOHN / AP / NTB SCANPIX
OMSTRIDTE METODER: Idrettslegen Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart (t.h.) er omstridt, men også mye brukt. Her sitter han på den tyske benken under sommerens EM-sluttspill. Foto: MICHAEL SOHN / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer