- Han må ha tatt med seg selvtilliten til hele Skien

Fagermo hyller tomålsscorer Fevang.

TONEANGIVENDE: Morten Fevang (midten) scoret to mål for Odd Grenland og var en klippe i midtforsvaret. Det fikk Dag-Eilev Fagermo til å ty til store ord.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
TONEANGIVENDE: Morten Fevang (midten) scoret to mål for Odd Grenland og var en klippe i midtforsvaret. Det fikk Dag-Eilev Fagermo til å ty til store ord.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

||| • Odd Grenland - Bodø/Glimt 4-0.

I fjor var det Bodø/Glimt, men i år er det Odd Grenland som er sensasjonsklubben i eliteserien. Med 4-0-seier over Glimt ble det ettertrykkelig bevist.

- Det er festfotball i dag, konstaterer en smørblid Odd-trener Dag-Eilev Fagermo overfor TV 2-sporten.

Situasjonen kunne knapt ha vært likere. Etter tolv runder i fjor, hadde Bodø-laget overraskende 18 poeng. Etter tolv runder i år hadde Odd Grenland nøyaktig like mange.

— Jeg kan nesten ikke huske at det har gått på skinner på denne måten før. Det er iallfall lenge mellom hver gang det skjer. Det skulle ha skjedd oftere, sier Morten Fevang til NTB.

Men etter nedsablingen av Glimt i Skien søndag, er Oddrane i stedet oppe i 21 poeng etter 13 kamper.

34-åringen ble tomålsscorer i annen omgang. Da var kampen allerede avgjort. Men for den nybakte landslagsspilleren, smakte det uansett svært godt med årets to første mål.

— Det var deilig å få gjort noe med den måltørken. Det ene kom etter et fint raid, mens det andre var på straffespark. Så det var en grei kamp, fleiper Fevang.

Klubbrekord
I sommersolen i Skien var ikke Bodø/Glimt i nærheten. De hvitkledde vertene styrte spillet, og banket inn mål etter mål på en så overbevisende måte at Fagermo ikke kan huske å ha sett bedre av egne elever.

- Nei, jeg tror ikke det. Det var nesten sånn at Bodø/Glimt bare var borte i ballen når de hadde avspark, sier Odd-sjefen.

Første gang det smalt bak Jonas Ueland Kolstad i Glimt-buret, var etter et kvarters spill. Magnus Lekven fikk nettkjenning etter en retur fra Glimts vikarkeeper.

Det var en smakebit på hva som skulle komme. Etter en halvtimes spill viste Håvard Storbæk fram skuddfoten. Fra langt hold ladet han kanonen, og banket inn sitt annet mål for sesongen.

- Drev med annen idrett
Da var kampen i realiteten avgjort. Bodø/Glimt anno 2009 minner ikke mye om fjorårsutgaven, og i annen omgang søndag møtte de gulkledde veggen.

Veggen het Morten Fevang.

- Han må ha tatt med seg selvtilliten til hele Skien. Han drev med annen idrett utpå der, sier Fagermo til TV 2 Sporten.

ÅPNET SCORINGSBALLET: Magnus Lekven var våkent frampå og pirket inn returen fra Jonas Kolstad på skuddet fra Peter Kovacs. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
ÅPNET SCORINGSBALLET: Magnus Lekven var våkent frampå og pirket inn returen fra Jonas Kolstad på skuddet fra Peter Kovacs. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

At Odd er helt oppe i tetkampen etter 13 runder, var det ikke mange som hadde ventet seg før sesongstart.

— Det hadde vi ikke ventet oss selv heller. Vi hadde et håp om å ta så mange poeng som mulig. Når det først fungerer, og man henter poeng, så får man en fin tabellplassering. Sånn er det nå, når alle slår alle i serien, sier Morten Fevang til NTB.

(NTB)