Overgangsvinduet i Europa er et problem for Ole Gunnar Solskjær

Han må handle for å overleve

Ei snau uke før overgangsvinduet stenger ved midnatt torsdag 8. august, vet Ole Gunnar Solskjær en ting med sikkerhet.

FEM DAGER IGJEN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har fram til midnatt torsdag 8. august på å signere forsterkningene klubben trenger for å gjøre seg konkurransedyktige i henhold til ambisjonene. Foto: NTB/Scanpix
FEM DAGER IGJEN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har fram til midnatt torsdag 8. august på å signere forsterkningene klubben trenger for å gjøre seg konkurransedyktige i henhold til ambisjonene. Foto: NTB/ScanpixVis mer

INTENSJONENE ER GODE, planen som er lagt med høyt press, stor gjenvinningskraft og ekstrem fart i overgangsspillet er tilpasset samtidas nødvendigheter, og veldig mye ser bra ut for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Men minst én ting mangler for å gjøre usikkerhen han må føle en smule mindre, mest sannsynlig to.

Midtstopperen og midtbanespilleren som vil komplementere Manchester Uniteds spillerstall.

OLE GUNNAR SOLSKJÆRS utvalg av spillere er bra, mange managere ville tatt flere av spillerne hans på strak arm, men den er ikke bra nok. Ikke for Manchester United. Ikke for et lag som skal kjempe om topp fire og titler. Ikke for en klubb der tålmodigheten rundt begrepet gjenreisningsfase bare er et ord som sikrer manageren så langt. Og Ole Gunnar Solskjær må vite det selv om veldig mye tyder på at han vil tåle mer innledende trøbbel enn de fleste.

Derfor vil ikke hodet hans være ett hundre prosent på Milennium Stadium i Cardiff når United runder av oppkjøringa med AC Milan lørdag kveld.

Det vil være i markedet.

Hos Harry Maguire i Leicester.

Hos Bruno Fernandes i Sporting Lisboa.

Hos Paulo Dybala i Juventus.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær roser Aaron Wan-Bissaka og Daniel James. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

TITTELFORSVARER MANCHESTER CITY og Pep Guardiola har som vanlig det meste på stell når de møter hovedutfordrer Liverpool på Wembley til Community Shield. Jürgen Klopp virker heller ikke spesielt stresset. Han tok 97 Premier League-poeng og vant Champions League forrige sesong. Han har vunnet det første trofeet alle har mast på. Nå kan han gå videre. Og i London har både Tottenham og Arsenal signert klubbrekorder fra Frankrike.

Spurs var tidlig ute med Lyons franske landslagsspiller, midtbanespilleren Tanguy Ndombele (22).

Denne uka kunne Unai Emery, etter stor konkurranse og lange forhandlinger med Lille, endelig fortelle at The Gunners har sikret seg målpoengmaskinen (22/11 i Ligue 1 2018/2019) Nicolas Pépé (24) fra Lille.

Arsenals nye ivorianer scoret 22 mål og leverte 11 målgivende pasninger i Ligue 1 forrige sesong.

Unai Emery kunne ikke vært mer fornøyd.

MEN DET KAN Ole Gunnar Solskjær bli. Han er nemlig ikke fornøyd. Manchester Uniteds norske manager mener engelske klubber sitter med svarteper i overgangsmarkedet denne sommeren også. Alt fordi handelen i England nok en gang stenger ved midnatt, et snaut døgn før Liverpool åpner sesongen mot Norwich. Akkurat som i fjor. Og jeg forstår ham godt, i et worst case scenario, selv om det er lite sannsynlig, kan Ole Gunnar Solskjær våkne opp fredag morgen uten å ha signert verken Maguire, Fernandes eller Dybala, for så å oppleve at Zinédine Zidane og Real Madrid om et par uker plutselig finner ut at de vil bla opp det Manchester United har lagt som et økonomisk golv for salg av Paul Pogba.

Bare tanken på den muligheten er skremmende.

Og den er reell.

Ole Gunnar Solskjær vil oppleve de største konkurrentene fra kontinentet som sirklende gribber fram til 31. august.

Skal det plage ham minimalt må han skaffe seg den ryggdekningen han trenger før han tar natta torsdag kveld.

OVERGANGSRYKTER: Det hagler med overgangsrykter samtidig som vinduet nærmer seg slutten. Ole Gunnar Solskjær bedyrer at han uansett er fornøyd med stallen sin. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

JEG TROR DET skjer. Jeg tror to av de tre nevnte er på Carrington (Uniteds treningsfelt) fredag morgen. Dette handler om forhandlinger. Om pris og kontrakter, størrelse og lengde. Om tålmodighet og is i magen. For er det noe fotballen har lært oss så er det at ingenting er klart før alt er klart.

Sånn har det alltid vært.

Sånn er det i år også.