Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tønseth psyker ut konkurrentene med treningsbilder

- Han mener jeg er verdens dummeste person

Didrik Tønseth og Emil Iversen deler leilighet, men ikke døgnrytme. Fredag ble de nummer en og to i langrennsåpningen.

INGEN TRO PÅ HVERANDRE: Dagens vinner, Didrik Tønseth, og gårsdagens toer, Emil Iversen, deler leilighet og ikke så mye mer på Beitostølen denne helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
INGEN TRO PÅ HVERANDRE: Dagens vinner, Didrik Tønseth, og gårsdagens toer, Emil Iversen, deler leilighet og ikke så mye mer på Beitostølen denne helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Sjelden har vel de to beste i sesongåpninga på Beitostølen vært mer forskjellige enn akkurat i går.

Emil Iversen, spilloppmakker og ifølge romkamerat Didrik Tønseth nattmenneske, ble nummer to på 15 kilometer klassisk i går.

Didrik Tønseth, morgenfugl og ifølge romkamerat Emil Iversen asketen på laget, ble nummer én.

12,4 sekunder skilte de to trønderne på toppen av pallen, og etter rennet var humøret på topp hos dem begge. Naturlig nok. For forhåndsrapportene bar bud om at begge to var i godt slag.

- Didrik kalles jo asketen på laget. Det er veldig få på laget som har vært ute før klokka er slått 07 og gjort en treningsjobb på Flya. Han er sulten og veldig dedikert, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

- Psyket han ut de andre før dette løpet med de tidlige treningsøktene?

- Ja, ved å legge ut bilder på sosiale medier med klokkeslettet på, da driver du og psyker ut konkurrentene dine, smiler Nossum.

Ulike typer

Hvor hardt Tønseth smeller med dørene om morgenen vet vi ikke, men at romkamerat Emil Iversen har fått med seg at gårsdagens vinner er tidlig oppe er i hvert fall sikkert.

Tønseth selv mener tidspunktet han begynner dagen på ikke er spesielt tidlig.

- Jeg står ikke opp tidlig, men i forhold til han, så står jeg opp grytidlig. Han er jo som en grevling som kommer ut når det er mørkt. Han er et nattdyr, så vi er jækla ulike. Men han har null tro på det jeg gjør, og jeg har null tro på det han gjør. Sånn er det.

- Man må nå stå opp hvis man skal rekke over det man har tenkt. Klæbo kommer jo kjørende ned når jeg kommer opp, så jeg er egentlig oppe i normal tid, sier Tønseth.

- Psyker du ut de andre gutta ved å poste bilder av deg selv på sosiale medier?

- Emil mener han ikke bryr seg. Han mener jeg er verdens dummeste person som står opp så tidlig. Men han jabber så mye om at jeg står opp tidlig, så jeg begynner å lure på om han er litt stressa av det, egentlig.

Røff tone i leiligheten

Tønseth avslører at det er en røff tone mellom morgenfuglen og murmeldyret. Ifølge Tønseth er det Iversen som har plantet kallenavnet hans, «asketen», i landslagsmiljøet.

- Det er Emil som har funnet det på, men i forhold til ham er vi nå alle asketer, sier Tønseth.

- Så du tror ikke han mente atleten?

- Det kan jo hende, men jeg tviler litt. Det er hardt oppe i leiligheten vår, det er en psykologisk krig. Vi hakker hverandre ned, og det er sånn det går, men vi pleier alltid å bo i leilighet, da, og hver gang jeg bor sammen med ham så pleier det å gå bra. Jeg må jo bo med ham også, selv om det er sånn.

EM-uenigheten

Tønseth er nybakt norgesmester i terrengløp og er dermed kvalifisert for EM 9. desember. Der har landslagstrener Nossum satt ned foten, og stiller følgende ultimatum til Tønseth:

Skal han gå tremil og femmil i VM i februar, må han gå tremila i verdenscupen på Beitostølen 8. desember. Dagen etter er det altså EM i terrengløp i Nederland.

- Vi er veldig enige om dette. Dere hadde vært overrasket over hvor enige vi er. Jeg skjønner veldig godt at han har lyst til det, og han skulle fått lov nesten alle andre helger, men dessverre for ham og den ambisjonen så er det den eneste helga jeg har med et skirenn som er av en viss lengde. Og både en femmil og en tremil er innafor kategorien «av en viss lengde», sier Nossum.

At Tønseth og landslagstrener Nossum er helt enige, er ikke Tønseth like enig med Nossum om.

- Det er ingen av oss som vet hva vi gjør. Jeg tror vi bare er enige om å se det an. Jeg har sagt at hvis jeg går bra på ski, så går jeg det jeg kan av skirenn. Går det jækla dårlig på langrenn, så løper jeg heller. Så nå får vi se, sier Tønseth til Dagbladet, og røper følgende plan for å få til både langdistansene i ski-VM og EM i terrengløp:

- Jeg håper jeg kan gå her lørdag, og så løpe der søndag. Vi får se om det går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!