Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han ønsker tydeligvis å selge bøker gjennom å være slem mot andre mennesker

Marit Bjørgen om Björn Ferry-boka.

 LADER OPP:  Marit Bjørgen under dagens morgenøkt på Beitostølen. Under dagens pressetreff ble hun spurt om hva hun synes om Björn Ferrys nye bok. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LADER OPP: Marit Bjørgen under dagens morgenøkt på Beitostølen. Under dagens pressetreff ble hun spurt om hva hun synes om Björn Ferrys nye bok. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Svenske Björn Ferry la opp som skiskytter etter forrige sesong. Denne måneden lanserte ham sin bok «Ferry Tales».

I boka kommer svensken som vant OL-gull i 2010 med en rekke grove påstander om utøvere i ski- og skiskyttermiljøet. Det har ikke falt i smak hos alle.

- Han vil tydeligvis selge sin bok gjennom å være slem mot andre mennesker. Det får han ingen respekt for av meg, sier Marit Bjørgen til Expressen.

Bjørgen og resten av den norske langrennseliten er samlet på Beitostølen for denne helgens nasjonale åpning. Rognes-jenta har fått med seg flere reaksjoner rundt boka.

- Etter det jeg har lest er det vanskelig å ta Ferry seriøst, sier Bjørgen som reagerer på at svensken skriver så mye om andre utøvere og ikke seg selv i boka.

I boka karakteriserer han sine landsmenn Marcus Hellner og Charlotte Kalla som gode skiløpere, men ikke fullt så intelligente.

«De skal nok holde seg til skigåingen så lenge det går.», skriver han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media