- Han oppførte seg som ei rotte

Luis Suarez slaktes av Liverpool-legende før returoppgjøret på Anfield.

TROR PÅ VARM VELKOMST: Tidligere Liverpool-spiller Luis Suarez tror ikke han blir møtt med stor pipekonsert. Foto: Josep LAGO / AFP / NTB Scanpix
TROR PÅ VARM VELKOMST: Tidligere Liverpool-spiller Luis Suarez tror ikke han blir møtt med stor pipekonsert. Foto: Josep LAGO / AFP / NTB ScanpixVis mer

Liverpool - Barcelona 21.00 på TV 2 i kveld.

Det er knyttet spenning til hva slags mottakelse Barcelona-spiller Luis Suárez vil få på sin gamle hjemmebane i kveld.

Det at angriperen feiret en scoring mot Liverpool i det første oppgjøret, som Barcelona vant 3-0, er det nok noen supportere som vil irritere seg over. Men det at han havnet i klammeri med Andy Robertson og Alisson Becker og til tider viste en mindre fin side, vil nok ikke passere like lett.

Liverpool-legende John Aldridge (60) mener Suarez var ufyselig i det første oppgjøret.

- Suarez oppførte seg som ei rotte i Champions League-semifinalen mot Liverpool og gikk over streken, mener John Aldridge, ifølge irske Independent.

- Jeg har ikke noen problemer med at han feiret målet sitt mot Liverpool. Bare fordi han pleide å ikle seg den røde drakta, betyr ikke det at han må late som at han ikke er begeistret over å score et fantastisk mål i en gigantisk Champions League-kamp, sier han videre.

Aldridge mener derimot Suarez burde hatt mer respekt for gamleklubben, som blant annet støttet ham i den betente rasisme-saken, hvor tidligere Manchester United-spiller Patrice Evra var involvert.

- Det som ikke er akseptabelt er triksene han brukte med og uten ball, da han gikk opp i ansiktet til Liverpool-spillere, falt i bakken hver gang noen kom i nærheten av ham og forsøkte å få motstanderen til å få kort ved hver anledning, sier Aldridge.

- Han var sleip, han var ufyselig og han var alt det folk pleide å fortelle oss at Suarez var da alle i Liverpool forsvarte ham, sier han.

- Mer jubel

Hovedpersonen selv sa unnskyld da han snakket med pressen foran returoppgjøret på Anfield.

- Siden jeg scoret og feiret med fansen, vil jeg si unnskyld, men Liverpool-fansen ville applaudert meg, sier Suarez.

- Jeg er veldig takknemlig overfor Liverpool, overfor fansen og klubben, og det er klart jeg ikke vil feire om jeg scorer et mål mot Liverpool på Anfield, på samme måte som jeg ikke feiret da jeg scoret i Nederland, sier han, og peker på da han scoret mot gamleklubben Ajax.

Nå tror uruguayaneren at det vil være flere Liverpool-supportere som jubler enn det vil være fans som gir ham pipekonsert.

- Jeg tror det vil være mer applaus enn buing, og jeg mener at hvis folk vil bue og det gjør dem glade … det er kanskje noen som ikke er fornøyde, men jeg tror det er flere som vil være glade og takknemlige, sier Suarez.

Uenig

Liverpool-legende og ekspert Jamie Carragher tror ikke Suarez vil få en varm velkomst.

- Jeg tror ikke den vil bli så varm som han hadde håpet på, sa Carragher til Viasport etter det første oppgjøret mellom lagene.

- Han var Luis Suárez. Du elsker ham når han er på ditt lag og hater ham når han spiller for motstanderen. Det var første gang han var motstander og jeg tror ikke Liverpool-fansen likte ham. Han spiller på kanten, veldig streetwise, mente Carragher.

Barcelona har 3-0 å gå på i semifinalen. Ajax slo Tottenham 1-0 på bortebane i den andre semifinalen.