- Han opptrer som en 40-åring

Tarjei Bø knuste alle igjen.

MER JUBEL: Tarjei Bø fulgte opp sin egen strålende innsats, og vant jaktstarten i Østerrike i formiddag.Foto: SCANPIX/EPA/BARBARA GINDL
MER JUBEL: Tarjei Bø fulgte opp sin egen strålende innsats, og vant jaktstarten i Østerrike i formiddag.Foto: SCANPIX/EPA/BARBARA GINDLVis mer

(Dagbladet): Skiskytter-kometen Tarjei Bø gjorde på jaktstarten som han gjorde på sprinten i går: Han knuste alle konkurrentene i Hochfilzen.

Med bare en bom på siste stående skyting minket aldri forspranget Bø gikk ut med fra start, og den siste runden ble en parademarsj for 22-åringen.

Stryningen startet 27 sekunder foran annenmann på jaktstarten, og det var en del som fryktet at det kraftige snøfallet skulle gjøre det vanskelig å gå først. Men Tarjei Bø økte avstanden hele veien.

- Det var mye kulere å vinne i dag enn i går. Det var blytungt å gå i dag, og det var skikkelig gøy, sier Bø til NRK etter sin andre verdenscupseier på to dager.

- Det var dritbra å gå først. Jeg var ikke nervøs, sier Bø.

Helt rå
NRKs skiskytter-ekspert Halvard Hanevold er mektig imponert over unggutten.

- Han er helt rå. Han opptrer som en 40-åring, som en erfaren mann, selv om han bare er 22 år gammel, sier Hanevold.

- Det er såpass enkelt at han klarer å gjøre det han gjør på trening også i konkurranse. Han har ingen sperre på det, og bare gjør det han gjør på trening. Jeg var spent på de skytingene, jeg følte det var syretesten, men han viste til fulle at han er mann nok for dette, sier han.

Ny duell
Bak Bø møttes Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen til ny duell på første stående skyting, men i dag mislyktes begge og skjøt to bom.

- Det er nesten ironisk at det er Tarjei som klarer å gjøre den mentale øvelsen, mens Emil og Ole Einar som har mer erfaring ikke klarer det, sier Halvard Hanevold.

Emil Hegle Svendsen ble til slutt nummer fem med fire strafferunder totalt, mens Ole Einar Bjørndalen ble nummer syv med tre. De to var henholdsvis 43,5 og 49,9 sekunder bak til slutt. Lars Berger gikk inn som nummer 35, og Alexander Os som nummer 36.

Simon Eder og Ivan Tsjeresov tok de to andre plassene på pallen.

Norge har vunnet alle herreløpene i skiskyting denne sesongen, og okkuperer de tre øverste plassene i verdenscupen totalt.

- Ja, det går bra nå, det må man bare si. Vi må nyte hver eneste dag, men fortsette å jobbe hardt. Vi må aldri bli fornøyde. Vanligvis er man tilfreds med én på pallen eller to blant de ti beste, men dette er jo fantastisk bra, sier landslagstrener Mikael Löfgren til NTB.

I morgen er det stafett.