SPESIELLE METODER: Real Madrid-manager José Mourinho har tatt i bruk mange metoder for å motivere spillerne sine. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB Scanpix
SPESIELLE METODER: Real Madrid-manager José Mourinho har tatt i bruk mange metoder for å motivere spillerne sine. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB ScanpixVis mer

- Han pekte på hjertet, før han pekte på skrittet

José Mourinho tar i bruk uvanlige metoder for å motivere spillerne sine.

Følg storkampen Manchester United - Real Madrid i vårt Fotballstudio fra 20.45!

(Dagbladet): José Mourinho blir sett på som en av de beste managerne innen fotballen. Portugiseren har blant annet vunnet Champions League med Porto og Inter, og har flere seriemesterskap på CVen fra land som England, Italia, Spania og Portugal.

Portugiseren har en spesiell evne til å lykkes i de klubbene han tar over. Men hva er det som gjør han til «The Special One»? Nå har en tidligere medarbeider lettet litt på sløret, og forteller litt om metodene til den karismatiske manageren.

Fysioterapeut Dave Hancock jobbet sammen med José Mourinho da han var manager i Chelsea i 2007. Han har jobbet i Premier League i 20 år, og har jobbet med store navn som Roy Hodgson, Fabio Capello, Terry Venables og Graham Taylor. Hancock mener likevel at ingen kan sammenliknes med Mourinho.

- Mourinho var veldig metodisk på trening, men for meg var det psykologien han brukte på kampdager som skilte ham fra resten. Det var på disse dagene at jeg følte han var større enn alle andre managere jeg har sett. Han visste hvilke knapper han skulle trykke på. Han var veldig smart som beskyttet spillerne sine samtidig som han la presset over på seg selv, sier Hancock til Daily Mail, som spesielt husker en kamp mot Watford.

Dette handler fotball om - Mourinho kom inn i pausen med et ark med notater. Alle spillerne var langt nede, de visste at de ikke hadde spilt bra. Mourinho sa ikke noe i løpet av tre eller fire minutter. Plutselig tok han tak i notatarket og begynte å rive i det. Han kastet papirbitene opp i lufta og ropte: «Taktikk? Taktikk? Denne kampen er bare tull. Ingen taktikk», sier Hancock, og fortsetter.

- Han pekte på hjertet sitt, før han pekte på skrittet sitt og sa: «Fotball handler om dette, og dette. Hvis du har dette og dette vil du vinne», så stormet han ut av garderoben, sier Hancock.

Det hører med til historien at tidligere Chelsea-spiller Salomon Kalou scoret i det 90. minutt, noe som gjorde at Chelsea vant 1-0.

Hancock forteller også om en kamp hvor Chelsea lå under for Reading til pause. Mourinho kom inn i pausen og ga alle spillerne en karakter fra 1-10. Han sammenliknet så spillerne med spillerne på motstanderlaget, som han også ga en karakter. Han avsluttet med å fortelle spillerne at de ikke kunne fortsette slik. I den andre omgangen snudde Chelsea kampen, og vant 2-1.

Kanskje Mourinho blir tvunget til å bruke liknende midler i pausen på Old Trafford i kveld?