Han prøver desperat å signalisere til dommeren, men til ingen nytte

Skulle aldri vært godkjent.

(Dagbladet): Det så lenge ut til at Arsenal skulle få en enkel reise hjemme mot Anderlecht i går kveld. Mikel Arteta, Alexis Sanchez og Alex Oxlade Chamberlain hadde sørget for en særdeles komfortabel 3-0-ledelse før en time var spilt, men så snudde alt.

Anthony Vanden Borre reduserte først to ganger,en gang fra ellevemeteren, før Aleksandar Mitrovic satte inn utlikningen idet klokka rundet 90 minutter.

Men reprisene viste at Vanden Borres straffemål aldri skulle vært godkjent.

Idet belgieren er i ferd med å sende straffesparket i nettmaskene bak Wojciech Szczesny, kan man tydelig se hvordan Mitrovic allerede er langt inne i 16-meteren.

I videoklippet øverst i artikkelen kan du se hvordan Arsenals venstreback Kieran Gibbs desperat prøver å signalisere til den franske kamplederen Clément Turpin. Til ingen nytte.

I henhold til FIFAs straffereglement skal straffesparkes tas på nytt dersom en spiller fra det angripende laget er inne i feltet.

Hadde Vanden Borre derimot bommet, skulle dommer Turpin dømt et indirekte frispark.

Arsenal-manager Arsene Wenger var naturlig nok opprørt etter kampen, men det var ikke nødvendigvis straffemålet som gjorde ham mest forbanna.

- Dette var veldig skuffende. Det var også uflaks, for det første målet deres var offside. Vi mistet konsentrasjonen fordi vi trodde jobben var gjort, ble slitne og vant ikke duellene lenger. Defensivt var vi svake hele kampen, sa Wenger.

Ett eller tre poeng til tross, det ser likevel ut som om Arsenal skal ta seg videre fra gruppespillet uten altfor store problemer. Med ett poeng mot Dortmund eller Galatasaray vil Anderlecht måtte varte opp med kalasseiere i sine to gjenstående kamper for å passer engelskmennene.

Neste kamp for The Gunners kommer på søndag klokka 17 da Sanchez og kompani gjester Swansea på Liberty Stadium.