Han rakk å gjøre jobben

Da betyr selv ikke en tapt OL-kamp så mye.

INGEN ØNSKEPLASS:  VIP-tribunen har ikke akkurat vært Børre Rognliens favorittplass. Gjennom femti år har den avgående idrettspresidenten (ytterst til høyre) helst jobbet for hverdagsidretten. FOTO: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
INGEN ØNSKEPLASS: VIP-tribunen har ikke akkurat vært Børre Rognliens favorittplass. Gjennom femti år har den avgående idrettspresidenten (ytterst til høyre) helst jobbet for hverdagsidretten. FOTO: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR selveste idrettspresidenten takker for seg etter en tapt OL-kamp, høres det ut som en av dem der oppe på toppen får som fortjent. Slik er det da også med Børre Rognlien, men bare på en helt annen måte:

•• Rognlien kan gå av fordi han på bare noen år som sjef for norsk idrett har oppnådd det viktigste av det han ble valgt for.

Ved utgangen av hans periode framstår denne folkebevegelsen mer enig enn på lenge, økonomien til lokalklubbene er styrket gjennom innføringen av momskompensasjon, idrettens andel av tippeoverskuddet er radikalt økt og de sentrale politikerne flokker seg rundt Idrettsforbundet som den samlende kraften i norsk idrett.

I en slik sammenheng teller en tapt OL-søknad lite.

DERFOR skal du ha høyst personlige grunner for å knytte Børre Rognliens varslete avgang til idrettens nederlag i OL-debatten, men dem om det. Dette er perifere kritikere tilnærmet uten betydning for den evalueringen av selve OL-jobben som idrettsbevegelsen skal koste på seg nettopp fordi kampanjen for søknaden ble dyrere enn de fleste trodde. En bevegelse som liker å snakke høyt om sin egen folkelighet, må være nøyere i valg av PR-partnere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer