FAMILIEN:  Ikke noe er viktigere for Luis Suarez enn familien. Her er han sammen med kona Sofia og datteren Delfina i 2012. Foto: Darren Staples / REUTERS / NTB Scanpix
FAMILIEN: Ikke noe er viktigere for Luis Suarez enn familien. Her er han sammen med kona Sofia og datteren Delfina i 2012. Foto: Darren Staples / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

- Han reiste over hele verden for å finne henne. Det er en utrolig historie

Slik reddet Sofia Luis Suarez karriere.

(Dagbladet) - I just can't get enough, runger over Anfield når Luis Suarez (27) scorer.

Den samme tanken gikk nok gjennom Liverpools toppscorer da han for åtte år siden reiste fra Uruguay. Han var forelsket i det som nå er hans kone, Sofia.

Han fikk ikke nok.

Barndomskjæresten Det er manager Brendan Rodgers som forteller den rørende historien til The Telegraph i dag.

I 2009 giftet Luis Suarez seg med barndomskjæresten Sofia Balbi.  Liverpool-spilleren flyttet til Montevideo da han var ni, og det var den han traff henne for første gang - femten år gammel.

Men veien fra det første møtet til giftemål var lang. Hadde ikke Suarez hatt det eksepsjonelle fotballtalentet og vært hodestups forelsket, hadde det mektige Atlanterhavet skilt dem fra hverandre.

En siste sjanse Suarez var nære ved å ikke komme med på den videre satsingen i den uruguayanske Nacional, men fikk én siste sjanse - og grep den.

Ifølge Suarez ga Sofia ham motivasjon til å gå på skolen, i tillegg til den nødvendige selvtilliten han trengte for å score mål på fotballbanen.

- Luis reiste over hele verden for å finne henne igjen. Det er en utrolig historie, sier Rodgers til Telegraph.

Sofia er født og oppvokst i Uruguay, men dro seinere til Barcelona med foreldrene. Luis taklet ikke å være igjen alene.

- Jeg forstod at jeg måtte jobbe hardt for å få sjansen til å være i nærheten av henne. Jeg måtte våkne opp, så jeg gikk inn for å trene så mye som mulig, sånn at jeg på sikt kunne bli god nok til å få muligheten i Europa, har Suarez fortalt.

Da han var i 2006 signerte spissen for den nederlandske klubben Groningen. Nesten det første han gjorde var å be manageren om fri.

- Han måtte ha en sjanse til å møte henne igjen, forteller Rodgers.

 VELKOMMEN:   Luis Suarez feirer et mål mot Sunderland i 2013 med å vise fram et bilde av familien, og det nyfødte barnet Benjamin. Foto: NTB Scanpix
VELKOMMEN: Luis Suarez feirer et mål mot Sunderland i 2013 med å vise fram et bilde av familien, og det nyfødte barnet Benjamin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Suarez dro til Barcelona. For å finne Sofia.

- Han måtte ha henne tilbake i livet, tilbake til Nederland. De har vært sammen siden han dro til Barcelona, sier Rodgers,

Pilaren i livet Suarez har tidligere snakket om hvor viktige familien er for han. I de tøffe tidene, da han ble dømt for rasisme og beit Chelsea-spiller Branislav Ivanovic, var det familien som reddet ham.

De er alltid på kamp på Anfield. Når Suarez er suspendert ( det er blitt noen kamper på tribunen etter hvert), sitter han sammen med familien.

Senest søndag, da han ble kåret til årets spiller i Premier League, takket han lagkameratene, Liverpool-supporterne men mest av alt: Kona Sofia og deres to barn Deflina og Benjamin.

- Jeg elsker dem med hele min sjel.

Brendan Rogers er ikke i tvil. Hadde det ikke vært for Sofia - hadde ikke Liverpools toppscorer vært den spilleren han er i dag.

- Hun er en god jente og gir Luis stabilitet i livet. Hun er alltid direkte og ærlig mot Luis.  Hun er den ekte pilaren i livet hans, sier Brendan Rodgers.