ENKEL JOBB: Mark Gonzales header ballen i nota etter glimrende forarbeid av Paredes. Baklengsmålet var Sveits' første på 551 minutter i VM-sammenheng. Foto: SCANPIX
ENKEL JOBB: Mark Gonzales header ballen i nota etter glimrende forarbeid av Paredes. Baklengsmålet var Sveits' første på 551 minutter i VM-sammenheng. Foto: SCANPIXVis mer

- Han rullet og vred seg for å få Behrami utvist

Hitzfeld mener Vidal filmet.

||| • Chile - Sveits 1-0

(Dagbladet): Sveits hadde ikke sluppet inn mål i VM-sammenheng siden 1994 før dagens oppgjør mot Chile.

Etter 30 minutter fikk Sveits en kalddusj når Valon Behrami slang med armene to ganger, traff to chilenske spillere i ansiktet og ble noe strengt straffet med direkte rødt kort.

Sveits la seg bakpå, og gjorde det de gjør aller best: forsvare seg.

Chile kjørte nemlig stormløp mot Diego Benaglio og det sveitsiske målet, men stanget gang på gang i den hvite forsvarsmuren.

To minutter ut i andre omgang trodde Alexis Sanchez han hadde sendt Chile i føringen, men Udinese-spilleren ble korrekt avvinket for offside.

Liverpool-flopp avgjorde Like etterpå var samme Sanchez på blank kasse, men igjen sto Wolfsburg-keeper Benaglio i veien.

Chilerne fortsatte å presse, og femten minutter før slutt fikk de uttelling for presset.

FORTVILER: Alexis Sancez fortviler etter å ha misbrukt en av mange sjanser. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
FORTVILER: Alexis Sancez fortviler etter å ha misbrukt en av mange sjanser. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN Vis mer

Paredes stormet mot dødlinja og chippet inn på bakerste stolpe. Der ventet tidligere Liverpool-spiller Mark Gonzales, som enkelt headet ballen i nettet bak Benaglio.

1-0.

Det er mulig at Paredes var i offside når pasningen gikk, men assistenten fikk det ikke med seg og scoringen ble godkjent.

- Dette er fantastisk. Vi har jobbet hardt med forberedelsene og jeg var heldig som som scoret det avgjørende målet i dag. Hva er bedre? Vi var tålmodige, men nå kan vi begynne å drømme om sluttspiller, sier Gonzales ifølge nyhetsbyrået AFP.

Ottmar Hitzfeld øyner fremdeles håp om å nå sluttspillet.

- Det er veldig skuffende, men vi kan fremdeles få seks poeng. Det avhenger av oss og vi må sørge for å få tre poeng mot Honduras, sier Hitzfeld.

- Vidal filmet
Dommeren hadde Hitzfeld følgende å si om:

- Det røde kortet gjorde meg irritert. Han (Vidal, journ.anm) rullet på bakken for å få Behrami utvist, sier Hitzfeld.

DIREKTE RØDT? Valon Behrami slang albuen i ansiktet på en Chile-spiller og fikk direkte rødt kort. Foto: AP Photo/Hassan Ammar
DIREKTE RØDT? Valon Behrami slang albuen i ansiktet på en Chile-spiller og fikk direkte rødt kort. Foto: AP Photo/Hassan Ammar Vis mer

Chiles trener, Marcelo Bielsa, hevder han ikke så situasjonen.

- Jeg så ikke situasjonen under kampen, og har ikke sett den på TV etterpå. Jeg kan ikke kommentere det, sier Bielsa som kalles «El Loco» i Chile.

Valon Behrami bedyrer sin uskyld etter kampen.

-  Vidal filmet. Jeg skjermet ballen og hadde intet behov for å røre ham. Jeg følte kontakt og mistet balansen, så jeg beveget armen og traff ham her (peker mot nakken), og han holdt hendene her (peker mot fjeset). Det er utrolig.

Også Vidal mener at Behrami ble hardt straffet av dommeren.

- Det var definitivt kontakt, men jeg synes ikke det burde blitt rødt kort. Dommeren burde nøyd seg med gult, sa chileneren

Gedigen Sveits-sjanse
Sveits prøvde å omstille seg fra forsvar til angrep, men det ga bare mer rom for raske chilenere å boltre seg i.

Paredes kunne satt spikeren i kista like før slutt, men i god posisjon blåste han ballen til side for mål.

LIVERPOOL-FLOPP: Mark Gonzales var ingen hit på Merseyside. I dag senket han Sveits. Foto: AP Photo/Hassan Ammar
LIVERPOOL-FLOPP: Mark Gonzales var ingen hit på Merseyside. I dag senket han Sveits. Foto: AP Photo/Hassan Ammar Vis mer

Og like etter kom Sveits til sine største - og første - store sjanse.

Derdiyok ventet i boksen og fikk ballen fra kanten, men på blank kasse satt spissen ballen like utenfor til Ottmar Hitzfields store fortvilelse på sidelinjen.

Alt i alt vant Chile helt fortjent, og hadde de hatt marginene på sin side kunne de ha vunnet med enda større sifre.

Sveits kan i det minste være fornøyd med å ha holdt nullen i over 551 minutter, og med det å ha slått Italias VM-rekord fra 1986 og 1990 i antall VM-minutter uten baklengs.

For å gå videre i turneringen er Sveits avhengig av at Spania slår Chile fredag, samt at de selv må slå Honduras med mer enn to mål.