- Han sa det, ja? Typisk Alex!

Kristoff har strategien klar før sportssjefens taktikkmøte.

PÅ TOPPEN: De norske gutta på toppen av Box Hill - stigningen som skal sykles ni ganger i lørdagens fellesstart. Edvald Boasson Hagen er Norges kaptein, og har med seg fra venstre Lars Petter Nordhaug, Vegard Stake Laengen og Alexander Kristoff.  Foto: Bjørn Langsem
PÅ TOPPEN: De norske gutta på toppen av Box Hill - stigningen som skal sykles ni ganger i lørdagens fellesstart. Edvald Boasson Hagen er Norges kaptein, og har med seg fra venstre Lars Petter Nordhaug, Vegard Stake Laengen og Alexander Kristoff. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

BOX HILL (Dagbladet): Allerede lørdag kjøres fellesstarten for menn i landeveissykkel i London-OL. En av øvelsene som vil bli fulgt tett av mange sykkelfrelste nordmenn under en uke etter Tour de France-avslutningen i Paris.

Med Thor Hushovd ute, er det Edvald Boasson Hagen som er mannen det skal kjøres for i OL-løypa. En løype der mye vil handle om klatringen opp Zig Zag Road opp Box Hill i Surrey like sør for London.

I seg selv ikke noen voldsom bakke. Den er 2,8 kilometer lang, og har en gjennomsnittlig stigningsprosent på 4, og ikke mer enn 6 prosent på det bratteste.

Smale, overgrodde veier Men den ligger i en runde som skal kjøres ni ganger, og veien er smal og svingete.

- Det er smale, overgrodde, engelske veier. Det er vanskelig å se langt framover og få helt kontroll, sier Alexander Kristoff, som sammen med Lars Petter Nordhaug kjørte prøve-OL her i fjor. 

- Jeg husker at det ble ganske hektisk og krevende, sier Kristoff til Dagbladet.

Det norske firemannslaget har ikke lagt den endelige taktikken foreløpig, men Katusja-rytter Kristoff (25) har gjort seg opp en mening om hva som blir rollen hans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer